Daniel Berg
OM OSS
JOBB

"Tillsammans hittar vi en enkel och elegant lösning på ett komplext problem. Det är som poesi"

För Daniel började allt med en förälskelse i ett pojkrum. Sen dess har kärleken bara vuxit. Nya lösningar på gamla problem och en drivkraft att tillsammans med sina kollegor göra världen lite bättre - ett projekt i taget.

Beskriv dig själv med tre ord: 
Sökande, Tänkande, Envis

Berätta lite om din bakgrund: 

Skapande är en av mina första och stora förälskelser. En förälskelse som tog sina första trevande steg i ett litet pojkrum fyllt till bredden med färgglada Legobitar. En förälskelse i ett litet pojkrum där fantasin var gränslös och tid inte riktigt rymdes.

Men det var först med persondatorn skapandet i sig kändes gränslöst och på sätt kunde matcha vad som annars bara levde i fantasin. Hemma hos en barndomsvän blev jag frälst i en Commodore 64. När kurragömma stod på lekschemat smög jag iväg för att stjäla datortid. Vad gjorde det att jag hade det sämsta gömstället?

I det digitala utvecklades en fantastisk gemenskap med likasinnade – de som delade kärleken till en uttrycksform av bits and bytes. Det fanns en känsla av samhörighet för många av oss som annars känt att de inte riktigt passat in. På den vägen har jag fortsatt som konsult. Jag har axlat rollen som arkitekt, designer, projektledare, strateg och utvecklare.

Min karriär på Sogeti: 

Sogeti är en del av mitt DNA. Huvuddelen av mitt yrkesverksamma liv har varit på Sogeti där jag fått möjlighet att utvecklas utan begränsningar. Jag började som integrationsutvecklare, vilket var fundamentet och språngbrädan till rollen som arkitekt. Därefter har det blivit apputveckling, design, projektledning och webbutveckling.

Idag har jag en kombinerad roll som arkitekt, utvecklare och digital strateg. Det är en roll som tillåter mig att stötta och utveckla våra kunder i deras digitala resa, men även möjlighet vara med och styra den digitala affären på Sogeti.

Hur kan en vanlig dag på jobbet se ut? 
Cykeln parkeras – oftast – någonstans lämpligt. Därefter hälsas det god morgon till bästa medarbetarna med en kopp kaffe i högsta hugg. Det är ofta mycket skratt och leende. Sedan kan dagen börja med tankar och diskussioner om arkitektur, design eller kod. Inte sällan förflyttas diskussionen kort därefter till ett ledigt konferensrum där vi börjar skissa på en whiteboard.

Tillsammans hittar vi oftast en enkel och elegant lösning på ett komplext problem. Det är som poesi. Du vet när du ser det. Det är som ett slag i bröstet, följt av en explosion av barnslig lycka. Att få dela ett sådant ögonblick – kund eller kollega – är något av det bästa som finns. Sedan gör vi det igen.

Varför jobbar du på Sogeti? 

De fantastiska människorna. Det finns så många inom bolaget som delar samma drivkraft och passion för hantverket. Kollegor och vänner som jag kan dela dessa ögonblick av skapande tillsammans med. Tillsammans har vi känslan av att kunna förändra världen, förändra den till det bättre.

Vi gör det inte minst på en värdegrund som inte bara är en pappersexercis – vi tror på värdeord som entreprenörskap, enkelhet och ärlighet. Vi är en organisation med modiga ledare som vågar utmana föråldrade strukturer, kämpa för mångfald, beväpnade med mer än klichéer och tomma löfte.

Därtill har vi initiativ som Sogeti Labs och VINT som får mig att känna mig inte bara påläst och kunnig, utan även stolt när jag reser runt och träffar kunder och branschkollegor. Vi är verkligen ett globalt bolag med lokal förankring.

 

todo todo
Kontakt
  • Daniel Berg
    Daniel Berg
    Digital Lead
    070-749 37 00
Daniel Berg - Faktaruta

Namn: Daniel Berg

Titel:
 Digital Lead

Född:
1980

Bor:
  Råå, strax utanför Helsingborg

Familj: Fru och son

Fritidsintressen:
 App- och webbdesign, löpning, programmering, umgås med fru och barn