OM OSS
JOBB

"Jag jobbar med det jag brinner för"

Visst är det en ära att bli utvald till MVP, Microsofts benämning för en Most Valuable Professional. Men för Daniel Hindrikes, arkitekt och utvecklare, är det framförallt en möjlighet. Nu får han delta på fler konferenser och föreläsa om sina största intressen. 

Daniel Hindrikes

Beskriv dig själv med tre ord:
Målmedveten, teknikintresserad, nörd.

Berätta lite om din bakgrund:
Började med min utvecklarbana med att bygga små hemsidor med HTML, när jag ville att ha dem mer dynamiska började jag lära mig PHP och MySQL. I och med detta växte intresset för programmering och jag sökte till programmet “Systemutveckling och IT-arkitektur” på Högskolan Dalarna. Efter tre år där med en hel del Java-programmering och Oracledatabaser började jag på Sogeti och blev introducerad till den fantastiska Microsoftplattformen.

Min karriär på Sogeti:
Jag började på Sogeti sommaren 2010 efter att ha gjort examensarbete på Sogeti. Till att börja med arbetade jag till största delen med webb, ASP.NET och SharePoint. Men på senare tid har det varit uteslutande apputveckling för Windows, Android och iOS med Xamarin. Jag föreläser även en del om Xamarin på både större och mindre konferenser, till exempel TechDays och DevSum.

Vad brinner du mest för inom ditt expertområde?
Utveckling av appar, främst för Windows, men även för utveckling av appar för iOS och Android i .NET med Xamarin.

Du har valts ut som MVP (Most Valuable Professional) inom "Windows Platform Development" av Microsoft globalt. Vad betyder det för dig?
För mig är det en bekräftelse på att det jag gör uppskattas. Det öppnar även upp möjligheter att få delta på fler konferenser och föreläsa om det jag brinner för.

Hur blir man en MVP?
Vem som helst kan nominera någon de tycker borde vara MVP, en grupp inom Microsoft utser sedan MVP:er några gånger per år utifrån deras kriterier vad som krävs för att får bli MVP.

Varför jobbar du på Sogeti?
Det är en bra arbetsplats att utvecklas på och jag har möjligheten att arbeta med det jag brinner för tillsammans med fantastiska kolleger.


todo todo
Kontakt
  • Daniel Hindrikes
    Daniel Hindrikes
    Arkitekt, utvecklare, Microsoft MVP
    072-240 42 38
Faktaruta

Namn: Daniel Hindrikes

Titel:
Arkitekt och utvecklare

Född:
1988

Bor:
Borlänge

Familj:
Sambo och 2 katter

Fritidsintressen:
Fiske, träning och spela gitarr

TWITTER