Daniel Wredenberg
OM OSS
JOBB

"Jag älskar att vara med från ax till limpa"

Daniel Wredenberg brinner för Dynamics-lösningar och att konstant fördjupa sig inom sitt område.

Beskriv dig själv med tre ord:
Noggrann, envis, lösningsfokuserad.

Berätta lite om din bakgrund:
På högskolan valde jag att läsa dataekonomiska programmet på Internationella Handelshögskolan i Jönköping. Jag valde programmet då det innehöll en bra mix av kurser som jag trodde mig kunna ha nytta av i framtiden, till exempel verksamhetsmodellering och ERP. Kunskap som jag idag fortfarande har nytta av. Efter studierna var det dags att söka jobb. Jag snubblade då över en annons från Sogeti som verksamhetsutvecklare. Jag hade ingen aning om vad Sogeti var för företag eller hur man ens uttalade namnet. Och tjänsten krävde någon med mycket mer kvalifikationer än vad en nyexaminerad dataekonom kunde erbjuda. Men jag sökte jobbet ändå, och det är jag evigt tacksam för. Efter någon dag ringde min första chef på Sogeti upp mig och berättade att de tyvärr inte kunde erbjuda mig tjänsten. Men de skulle starta ett trainee-program inom affärslösningar och undrade om jag var intresserad av det istället. Något jag självklart tackade ja till.

Min karriär på Sogeti:
Jag var en usel trainee. Slarvade med att hämta kaffe åt mina kollegor och blandade ihop vilka som ville ha te eller kaffe… Skämt åsido. Jag fick en fantastisk start in i Sogeti. Med fantastiska kollegor fanns det inga dumma frågor och man fick alltid hjälp när man behövde. Vi var ett tappert gäng som lärde oss allt om Microsoft Dynamics AX 2009. Tanken var att vi skulle gå ett program på 6 månader, men redan efter 3 månader var vi ute i skarpt uppdrag. Därefter har det fortsatt med många olika kunder och många spännande projekt. Efter nästan 9 år på Sogeti tog jag två års paus ifrån Sogeti och prövade lyckan inom en liknande verksamhet, men insåg efter ett tag att gräset inte var grönare. Som tur var fanns det fortfarande plats för mig på Sogeti. Jag har idag en delad roll där tiden delas mellan lösningsarkitekt och produktansvarig för Microsoft Dynamics 365 Unified Operations. Utöver detta är jag även ansvarig för vår paketering inom Microsoft Dynamics 365 Unified Operations.

Vad brinner du mest för inom ditt expertområde?
Det absolut bästa med mitt jobb är att jag får ta mig tid att verkligen lyssna på kunders önskemål, ifrågasätta och problematisera, för att sedan lyckas hitta olika kreativa lösningar. Jag får dessutom vara med och se hur dessa lösningar faktiskt underlättar deras arbete, inte bara på pappret, utan även i praktiken. Jag uppskattar också att hela tiden får lära mig nya saker och fördjupa mig inom mitt område, vilket gör att jag hela tiden utvecklas.

Hur kan en vanlig dag på jobbet se ut?
Till att börja med finns det inga vanliga dagar på jobbet. Vilket också är en del av charmen med att jobba på Sogeti. Men en typisk dag består av en mix av möten med olika kunder, problemlösning inom högt och lågt samt intressanta diskussioner med kollegorna.

Hur är en typisk sogetiare?
En typisk sogetiare är kunnig och intresserad av sitt jobb. Hen är ödmjuk och tar sig alltid tid att hjälpa sina kollegor, samtidigt som man brinner för att hitta den bästa lösningen för våra kunder.

Varför jobbar du på Sogeti?
Efter att ha prövat vingarna på ett annat företag så vet jag precis vad det var som gjorde att jag ville tillbaka till Sogeti. Här finns så otroligt många duktiga och trevliga kollegor som förgyller dagen. Det är högt i tak, och med en öppen atmosfär arbetar vi tillsammans med många spännande projekt. Vi har alla olika bakgrund, tankar och idéer, vilket gör att vi alla bidrar med något i projekten eller diskussionerna vid fikabordet. Detta gör det kul att gå till jobbet varje vecka.

todo todo
KONTAKT
  • Daniel Wredenberg
    Daniel Wredenberg
    Lösningsarkitekt/ Dynamics-expert
    072-228 74 37

    Sorry, this content can only be visible if Functional Cookies are accepted. Please go to the Cookie Settings and change your preferences.

FAKTARUTA

Namn: Daniel Wredenberg
Titel: Lösningsarkitekt/Dynamics-expert
Född: 1984
Bor: Jönköping
Familj: Fru och en dotter
Fritidsintressen: Musik, teknikprylar och renovera huset

Är du vår nästa Dynamics-stjärna?