OM OSS
JOBB

"Bra teknik skall vara inkluderande"

Det var när David Petersson för första gången såg sin farmor rätta en bingolott på nätet som han insåg det fina i att datorer och teknik ska vara tillgängligt för alla. Tillgänglighet och förbättring är sedan dess något av ledord för David, som ofta återkommer till en och samma fråga: Hur kan vi jobba smartare?

David PeterssonBeskriv dig själv med tre ord:
Lyssnare, pixelperfektionist, underhållare

Berätta lite om din bakgrund:
Utbildad systemvetare som tog sitt första datorkörkort vid 12 års ålder. Har sedan högskolan jobbat både inom transport-logistik med track and trace mjukvara och hårdvara samt på ett gäng olika webbprojekt både som frillans och som konsult. Rollerna har innefattat både ren front-end utveckling men även UX och grafisk design. Har sedan jag lärde mig att klicka alltid velat jobba med något inom ”data”, och när jag såg min farmor rätta sin bingolott på nätet för första gången så förstod jag att det fanns något väldigt fint med att datorer och teknik skall vara tillgängligt för alla.

Min karriär på Sogeti:
Började på Sogeti i januari 2016, så min karriär ligger till stor del framför mig, men jag har stora förhoppningar.:) Har hittills bara varit på ett uppdrag där jag bär etiketten UX/front-end/designer men jobbar brett som ett kreativt bollplank när det gäller det mesta hos kunden.

Vad brinner du mest för inom ditt expertområde?
Förbättring. ”Hur kan vi jobba smartare?” är en fråga jag ofta återkommer till. Utöver det så är tillgänglighet något jag också värderar högt, bra design skall vara inkluderande inte tvärtom.

Hur kan en vanlig dag på jobbet se ut?
Som anställd i Göteborg och pendlande till kund i Borås vaknar jag ofta upp bredvid någon annan pendlare på bussen innan jag 30 minuter senare tar min första kaffe, slänger ut ett ”god morgon!” på slack och ser vilka utmaningar som dagen erbjuder. Kanske tar jag fram en mockup för en ny layout i något system, argumenterar för en knapp-placering eller testar hur ett html-mail fungerar i ett gäng mailklienter? Högt, lågt och allt däremellan.

Varför jobbar du på Sogeti?
Sogeti ger mig möjlighet att jobba med något som jag känner är värdefullt samtidigt som jag får använda min kreativitet. Det gör mig väldigt nöjd. :) 

todo todo
Kontakt
  • David Petersson
    David Petersson
    UX/Front-end developer
    070-208 72 16
Faktaruta

Namn: David Petersson
Titel: UX/Front-end developer
Född: 1987
Bor: Göteborg
Familj: Sambo
Fritidsintressen: Design, musik och TV-spel