Desiree Warlin
OM OSS
JOBB

“Att jobba med test är ett detektivarbete”

Lär känna Desirée som jobbar som testare och testledare på Sogeti i Sundsvall.

Beskriv dig själv med tre ord:
Noggrann, analytisk och social.

Berätta lite om din bakgrund:
Jag hade en idé om att bli lärare när jag började på gymnasiet. Mest för att det var populärt att bli det på den tiden. Jag är glad idag att jag tänkte om och hamnade på ett naturvetenskapligt basår efter gymnasiet och därefter Dataingenjörsutbildning på Mittuniversitetet. Min karriär började på CSN-IT som Cool:Gen utvecklare och efter ett par år började jag som konsult och .NET utvecklare. Det var spännande att få jobba med olika typer av verksamheter och se vilka utmaningar som fanns. 2003 flyttade jag till Stockholm och jobbade där som Platina-utvecklare i ca 8 år med fokus på dokument- och ärendehantering. Efter att min son föddes 2008 bestämde vi oss att flytta tillbaka till Sundsvall och där någonstans började mitt intresse för test och testledning. I Sundsvall fortsatte jag dock som utvecklare mot de kunder jag hade kvar i Stockholm. Efter några år började jag på Sogeti och här har jag fått chansen att jobba full tid med test.

Min karriär på Sogeti:
Jag började på Sogeti i oktober 2016. Då började jag som systemutvecklare i ett viktigt integrationsprojekt för en stor kund. För första gången fick jag lära mig hur skogsindustrin fungerar. Därefter startade ett projekt där man skulle ta fram ett system som generar kontrakt genom att beräkna skogens värde samt vad det kostar att avverka den. Där fick jag chansen att komma in som testledare och testare. Ett jätteroligt och spännande uppdrag med duktiga projektmedlemmar.

Vad brinner du mest för inom ditt expertområde?
Att få jobba med test är ett detektivarbete som gör att man måste förstå hur, var och vad man ska leta efter. Att ta fram en strategi och planera för hur testerna ska genomföras är viktigt. Att vara noggrann och dokumentera rätt information för att underlätta för utvecklarna att kunna rätta buggar. Jag tycker att det är en fördel att ha jobbat som utvecklare där jag kan leta reda på fel i kod, databaser mm.

Hur kan en vanlig dag på jobbet se ut?
Vi jobbar agilt i vårt projekt och en vanlig dag på jobbet börjar med ett ”stand-up” möte där vi går igenom vad som ska göras under dagen. Ibland behöver vi sätta oss efteråt för att diskutera någon specifik funktion, krav eller lösning mm. Resten av dagen går åt till att granska krav, göra testplan, skriva testfall eller testa igenom systemet beroende på var i sprinten vi befinner oss.

Varför jobbar du på Sogeti?
Jag jobbar på Sogeti för att det är ett roligt jobb att gå till varje dag. Trots att det är en stor organisation så känner jag att jag får tycka till och påverka. Jag har roliga kollegor och bra chef. Sogeti är en säker och ansvarstagande arbetsgivare och är drivande för kvinnors nätverkande samt har en aktiv fritidsförening. Dessutom är det skönt att kunna jobba på distans ibland då livet som småbarnsförälder kan vara stressigt emellanåt.

todo todo
KONTAKT
  • Desiree Wårlin
    Desiree Wårlin
    Testledare/Testare
    070-543 44 45
FAKTARUTA

Namn: Desiree Wårlin

Titel: Testledare/Testare

Född: 1976

Bor: Fagervik, norr om Sundsvall

Familj: Sambo och två barn, 7 och 9 år.

Fritidsintressen: Träning, musik och familj

Jobba i Sundsvall