Elin Åberg
OM OSS
JOBB

”Det här är en stor organisation som ändå känns som en familj”

Elin, projektledare, Scrum Master och serviceledare på Sogeti i Karlstad, har många järn i elden. Hon arbetar i flera kunduppdrag både i och utanför Karlstadkontoret och älskar att lära sig nya saker, varje dag. Här får du lära känna Elin lite grann och veta varför hon jobbar på Sogeti.

Beskriv dig själv med tre ord!
Driven, nyfiken och analyserande.

Berätta lite om din bakgrund!
Jag är född och uppväxt i Uddevalla. Har bott i Chicago i 1,5 år där jag jobbade som au pair och pluggade. Jag flyttade till Karlstad år 2015 för att studera Kommunikation & PR på universitetet. Därefter började jag som projektledare på Värmlandstrafik år 2018. Hittade till Sogeti i december 2021.

Hur har din karriär på Sogeti sett ut?
Jag började i december 2021 och då som projektledare gentemot min tidigare arbetsgivare faktiskt. Nu sitter jag som Scrum Master hos kunder inom trafiksektorn i Uppsala. Parallellt med detta sköter jag också Karlstadskontorets AM-kunder (förvaltningskunder). Jag har också engagerat mig i vårt kvinnliga nätverk #addher som jag driver i Karlstad tillsammans med en av mina kollegor på orten. 

Vad brinner du mest för inom ditt expertområde?
Att lösa problem och möta människor.

Hur delar du med dig av din expertis?
Bland annat genom att vara involverad i Karlstads universitets mentorskapsprogram. Där kan jag bidra med min kunskap, men jag lär mig också väldigt mycket från min adept.

En riktigt bra dag på jobbet, vad händer då?
En riktigt bra dag börjar med en stor kopp kaffe, Löfbergs såklart. :-) I takt med kaffedrickandet har jag daily stand up med mina två kund-team. Då går vi igenom hur dagen ser ut och om det finns några hinder i arbetet. När jag har synkat med teamen börjar jag beta av dagens action points. Vanligtvis är det en del avstämningar, mötesbokningar och sammanställning av dokumentation. De bästa (och de flesta) dagarna är fullpackade med möten där jag får möjlighet att jobba nära kunder. Lagom till lunch försöker jag ge mig ut på promenad och då gärna med en podd i öronen. Eftermiddagen får mer än gärna bestå av avstämningar och samtal med kunder och härliga Sogeti-kollegor.

Hur är en typisk sogetiare?
Ödmjuk, hjälpsam och varm.

Varför jobbar du på Sogeti?
Jag jobbar på Sogeti för att jag vill växa, både i min yrkesroll men också som person. Mina kollegor är så otroligt kunniga och de lär mig nya saker varje dag. Jag är tacksam över att vara en del av en stor organisation som ändå känns som en familj.

KONTAKT
  • Elin Åberg
    Elin Åberg
    Projektledare/Scrum Master/ Serviceledare, Karlstad
    073-059 44 83
Kort om Elin

Född: 1994
Bor: Karlstad
Familj: Har familjen kvar i Uddevalla, har en sambo som heter Robin
Fritidsintressen: Friluftsliv, resa, god mat och dryck