Elisabeth Blom
OM OSS
JOBB

"Problemlösning är det roligaste som finns"

Elisabeth Blom använder sin erfarenhet från yrken utanför IT-branschen i sitt jobb hos oss på Sogeti. 

Beskriv dig själv med tre ord:
Nyfiken, engagerad, problemlösare.

Berätta lite om din bakgrund:
Jag startade min yrkeskarriär inom vården som undersköterska och senare mentalskötare innan jag skolade om mig till systemutvecklare på Örebro Universitet 1999-2003. Min yrkesbana inom IT började jag på John Bauer-gymnasiet i Örebro där jag tillbringade ett antal år som programmeringslärare innan jag sedan gick vidare som systemutvecklare till Örebro Läns Landsting, där mitt intresse för integration väcktes. Min mångåriga erfarenhet inom andra yrken än IT är en styrka som jag bär med mig idag och  som underlättar för mig att förstå hur verksamheter och organisationer fungerar.

Min karriär på Sogeti:
Jag började på Sogeti våren 2013. Mitt första mål var att certifiera mig inom Microsofts integrationsplattform BizTalk, vilket jag gjorde i juli 2013. Sedan dess har jag haft varierande uppdrag inom webbutveckling och integration, med olika tekniker och plattformar, både inom privat och offentlig sektor.

Vad brinner du mest för inom ditt expertområde?
Problemlösning: det är det roligaste som finns när man hittar en lösning som ger mervärde till kunderna, främst inom integration som är en utmaning, då olika tekniker och system ska knytas samman vilket ofta ger oväntade problem som måste lösas.

Hur kan en vanlig dag på jobbet se ut?
Telefonen ringer och det har uppstått ett problem som måste lösas. Jag får ringa runt till verksamhet, kunder och kollegor samt djupdyka i tekniken för att hitta lösningen. Andra dagar kan det handla om att hjälpa kunder att hitta en struktur, verktyg och metoder för att kunna hantera sina IT-utmaningar på bästa sätt så en mix av teknik, verksamhetsförbättring och interaktion med kunder och kollegor är min vardag.

Varför jobbar du på Sogeti?
Sogeti ger mig friheten att utvecklas åt det håll jag vill och det är en styrka att ha så många kollegor i landet som jag kan samverka med. Sogeti utmanar mig att ta plats och synas, vilket sporrar mig i min utveckling.

Kontakt
  • Elisabeth Blom
    Elisabeth Blom
    Konsult integration och webbutveckling
    072-586 72 82

    Sorry, this content can only be visible if Functional Cookies are accepted. Please go to the Cookie Settings and change your preferences.

Faktaruta

Namn: Elisabeth Blom

Titel:
Konsult integration och webbutveckling

Född:
1969

Bor:
 I Örebro

Familj och fritidsintressen: 
Jag bor med min man och mina 2 pojkar 10 samt 13 år i en liten villa i centrala Örebro. På fritiden kör jag gärna en tur på min Harley Davidson och jag gillar att träna löpning, spinning samt skivstång som är favoriten just nu. Övrig avkoppling får jag genom läsning främst deckare och trädgårdsarbete. Jag har ett litet växthus där jag tillbringar stor del av sommarens kvällar med att sköta om mina grönsaker.