Emma Liljedahl
OM OSS
JOBB

"Det som drev mig till IT var nyfikenhet"

Möt Emma Liljedahl, utvecklare på Luleåkontoret och lokal driver för #addher, vårt kvinnliga nätverk för kvinnor i IT-branschen. Emma älskar att lära sig nya saker och berättar här bland annat om sin bakgrund, vad hon brinner för och hur hon uppfattar att en typisk sogetiare är.

Beskriv dig själv med tre ord:
Nyfiken, ambitiös och optimist.

Berätta lite om din bakgrund:
Född i Umeå, uppvuxen i Piteå och bestämde mig för att gå idrottsinriktning (en blandning av basket och samhälls) i Luleå när det var dags för gymnasieval. Lade basketskorna på hyllan efter gymnasiet, och började som instruktör på gym. Har även testat på tekniksupport, sälj, restaurang och jobb inom vården. Gillar att leverera en bra service och har dragits till det som utmanat mig. Började sedan studera ekonomi, men insåg att jag ville göra något som var mer kreativt än så. Efter att ha testat detta började jag läsa systemvetenskap i Linköping 2016. Det som drev mig till IT var nyfikenhet, längtan efter något mer kreativt – och en riktig utmaning för mig som inte hållit på med det tidigare!

Min karriär på Sogeti:
Började på Sogeti direkt efter jag läst klart i Linköping, flyttade upp till Norrbotten igen och nu har jag varit ett halvt år på Luleå-kontoret. Började med en månad av introduktion, internutbildning, certifiering och lära-känna-Sogeti-tid. Efter det gick jag ut i mitt första uppdrag, som ä ett längre uppdrag jag sitter i just nu. 

Vad brinner du mest för inom ditt expertområde?
Utmaningarna! Jag älskar att lära mig nya saker och arbeta i team, att få lösa problem ihop och effekten av allas styrkor i teamet är läcker att uppleva. Är även kul att få visa upp för beställare det vi åstadkommit och komma med lösningsförslag.   

Hur kan en vanlig dag på jobbet se ut?
Det varierar, nu under uppdrag har vi Daily Scrums i början av dagen för att sedan utveckla ibland för sig och ibland i par. Under min tid innan uppdraget startade fick jag tid för utbildning och certifieringar, fick även tid att träffa medarbetare från andra kontor i Sverige vilket var givande. Jag är även en av de lokala drivers för #addher som finns runt om i Sverige och får därmed möjlighet att hitta på, och genomföra, aktiviteter för vårt lokala nätverk här i Luleå.

Hur är en typisk sogetiare?
Olikheterna som ändå förenas i nyfikenhet och driv slog mig när jag lärde känna mina kollegor på Luleå-kontoret. Senare när jag lärde känna fler runt om i Sverige insåg jag att det inte var unikt för vårt kontor. Det finns ett driv och en ödmjukhet i att lära och lära ut som jag tycker är så tilltalande hos dem sogetiare jag lärt känna.

Varför jobbar du på Sogeti?
Friheten och möjligheterna! Jag får vara med och styra hur jag vill utvecklas, en stor frihet under ansvar fort vilket känns väldigt kul som nyexaminerad, jag lockades. Ytterligare en stor anledning att jag sökte mig till Sogeti var även att de har uttalade strategier för att jobba med jämställdhet på arbetsplatsen och inom branschen. Just denna fråga brinner jag starkt för själv med och just därför är jag även engagerad i #addher, ett nationellt nätverk för IT-kvinnor som drivs av medarbetare från Sogeti.  

todo todo
KONTAKTPERSON
  • Emma Liljedahl
    Emma Liljedahl
    Systemutvecklare, Luleå
    072-210 96 41
Faktaruta

Namn: Emma Liljedahl
Titel: Systemutvecklare
Född: 1995
Bor: Piteå
Familj: Sambo
Fritidsintressen: Träningsälskare – så det blir mycket styrketräning, basket och lite löpning/skidor/utförsåkning