Erika Isaksson
OM OSS
JOBB

"Jag har fått jobba med projekt jag bara kunnat drömma om"

För Erika i Luleå så var IT-branschen en självklarhet. Hon är projektledare hos oss och har fått jobba med utmanande, roliga och spännande projekt. Här kan du läsa mer om Erika och om varför hon trivs så bra hos oss.

Beskriv dig själv med tre ord:
Driven, lyhörd och positiv.

Berätta lite om din bakgrund:
Jag är en typisk småstadtjej, född och uppvuxen i Boden, en stad utanför vårt nordligaste Sogeti kontor i Luleå. När jag var 24 år var det dags att tänka på studier. Det som lockade mig mest var att jobba i en bransch där utvecklingen går fort, där människor påverkas, där innovationer snabbt kan bli verklighet. Slutsatsen blev snabbt att IT-branschen är dit jag vill komma och ansökte till Luleå Tekniska Universitet där jag kom in på programmet "Digital Tjänsteutveckling". Efter mina studier sökte jag jobb på Sogeti i Luleå och fick jobb ganska omgående vilket jag idag är oerhört tacksam för!

Min karriär på Sogeti:
Jag fick en riktig raketstart när jag påbörjade min anställning på Sogeti hösten 2018. Jag fick rollen som scrum master och projektledare för två stora kunder i Norrbotten, en som verkar inom metallindustrin och en annan inom kommunen. Efter dessa uppdrag fick jag möjligheten att resa ner till Malmö 2019 i Maj för att ta mig an ett annat uppdrag i ett stort multinationellt möbelföretag. Det är ett av det mest utmanande, roliga och spännande uppdrag jag någonsin kunnat drömma om, vilken resa!

Vad brinner du mest för inom ditt expertområde?
I min roll som projektledare brinner jag för samarbete, glädje, tydlig och enkel kommunikation samt effektivitet. Jag älskar när saker går fort och tycker att produktivitet är viktigt. Att arbeta agilt ligger mig därför varmt om hjärtat och jag tror det är det mest effektiva tankesätt och arbetssätt i en ständigt föränderlig IT-värld. Det agila arbetssättet tar hjärtligt emot förändringar genom hela processen.

Hur kan en vanlig dag på jobbet se ut?
Dagen påbörjas oftast med statusmöte för att prata om eventuella risker eller problem. Dagarna fyller jag ofta med att delta i möten, koordinera möten, uppföljningar mellan ett mångtal olika team och rapportering uppåt. Idag jobbar jag som projektledare/SPOC samt Business Owner i ett stort internationellt projekt med leveranser av ett flertal produkter till ett flertal länder.

Hur är det att arbeta i pandemitider?
Jag tycker det är oerhört tråkigt då jag älskar social interaktion och att jobba nära människor. Dock är social distansering ett måste nu i dessa tider och jag försöker tänka positivt, det kommer inte vara för evigt.

Hur är en typisk sogetiare?
De kollegor jag arbetat med är väldigt duktiga på sitt jobb, det är hög nivå på kunskap inom de många olika expertområdena och tilliten sinsemellan är väldigt hög. Glädje, laganda och ödmjukhet är andra typiska personligheter jag mött i olika sammanhang.

Varför jobbar du på Sogeti?
Möjligheten att få uppdrag i stora företag inom Sverige och internationellt. Mångsidigheten i uppdrag och att få vara del av något stort. När jag var med i ett internationellt projekt hos en stor kund med kollegor över hela världen, då insåg jag hur stort Sogeti och Capgemini-koncernen verkligen är! 

todo todo
KONTAKT
  • Erika Isaksson
    Erika Isaksson
    Projektledare, Luleå
    073-847 57 63
FAKTARUTA

Namn: Erika Isaksson
Titel: Projektledare
Född: 1991
Bor: Luleå
Familj: Sambo, 2 bonusbarn och 1 barn anländer förhoppningsvis i slutet av April
Fritidsintressen: Familj, vänner, friluftsliv och träning