Klättring och äventyr
OM OSS
JOBB

"Jag lever efter mottot 'ingen kommer ihåg en fegis'"

Erika Sandström jobbar som projektledare och serviceledare: Hon tror att man hela tiden måste våga utmana sig själv - våga gå utanför sin komfortzon - för att utvecklas.

Beskriv dig själv med tre ord:
Glad energisk hästtjej

Berätta lite om din bakgrund:
2003 började jag studera till civilingenjör med IT-inriktning vid Linköpings universitet. Under studietiden hade jag en termins uppehåll som jag tillbringade i Skottland och läste Engelska. Det var en mycket lärorik och spännande tid med ett nytt land och en ny kultur. Våren 2008 kom jag i kontakt med Sogeti första gången genom mitt exjobb inom mobila lösningar som jag gjorde på Linköpingskontoret. Jag började sedan direkt arbeta som systemutvecklare. Jag var absolut inget proffs på att koda men antog ändå utmaningen.

Jag upptäckte ganska snabbt att utveckling inte riktigt var min grej och började efter ett år arbeta på Medius som projektledare och applikationskonsult. Hösten 2011 fick jag möjligheten att åka till USA, till Silicon Valley i Kalifornien där jag arbetade under två år med att leverera projekt. Att bo och leva i teknikens Mecka var givetvis en väldigt häftig och utvecklande upplevelse.

När jag landat i Sverige igen ringde Sogeti och ville att jag skulle komma tillbaka. Klart jag ville det! Så i september 2014 började jag på Sogeti igen som serviceledare och projektledare.

Min karriär på Sogeti:
Jag började min karriär som systemutvecklare, vilket gav mig förståelse för utveckling och hur utvecklingsprojekt genomförs. Efter det har jag arbetat som projektledare och serviceledare, framförallt med leverans av webb-projekt.

I Linköping/Norrköping/Nyköping förvaltar vi cirka 25 kunders lösningar och jag är ansvarig för förvaltningen. Utöver det sitter jag med i ledningsgruppen för Linköping/Norrköping och ansvarar för event, mässor och vår studentsatsning mot Linköpings universitet. Jag driver även nätverket #addher i Linköping.  

Vad brinner du mest för inom ditt expertområde?
Jag brinner för att träffa olika människor och förstå deras behov. Detta får jag möjlighet att göra genom de projekt som jag driver, men även när jag är på mässor, träffar studenter, och i #addher-nätverket.  

Hur kan en vanlig dag på jobbet se ut?
Ingen dag är den andra lik! Oftast gör jag inte det jag planerat då det brukar komma andra saker i vägen. Jag ansvarar för många kunder och det uppstår hela tiden saker de vill ha vår hjälp med. Har jag inte kundmöten eller konsultmöten så planerar jag kommande event, och driver vår studentsatsning.

Varför jobbar du på Sogeti?
För att utvecklas som person tror jag att man hela tiden måste våga utmana sig själv - våga gå utanför sin komfortzon. Jag lever efter mottot ”ingen kommer ihåg en fegis”, och utsätter mig i och med det ganska ofta för ”jobbiga” situationer. På Sogeti får jag hela tiden möjlighet att utmana mig själv vilket hjälper mig att utvecklas. Jag får stort eget ansvar och kan påverka min egen arbetssituation. 

Creating your Digital Enterprise
KONTAKT
  • Erika Sandström
    Erika Sandström
    #addher-driver, Linköping
    072-249 75 63

    Sorry, this content can only be visible if Functional Cookies are accepted. Please go to the Cookie Settings and change your preferences.

FAKTARUTA

Namn: Erika Sandström

Titel: Projektledare/Serviceledare

Född: 1983 

Bor: Linköping 

Fritidsintressen: Hästar, resor och umgås med nära och kära.  

Vi satsar på kvinnor