Klättring och äventyr
OM OSS
JOBB

"Att våga tänka nytt är så djupt rotat i allt jag gör"

Essy Dahlin, förändringsledare, verksamhetsutvecklare och digital strateg på Sogetis Norrköpingskontor brinner för innovation.

 

Essy_Dahlin_130x150.jpgBeskriv dig själv med tre ord:
Passionerat kreativ strateg och visionär.

Berätta lite om din bakgrund:
Kreativitet har alltid varit en stark drivkraft. MacGyver var min förebild, och med inställningen att allt går att lösa tog jag mig an problem som dök upp längs vägen.

Min yrkesverksamma bana började vid den tekniska frontlinjen med flerskiktsprogrammering, och allteftersom drog jag mig mot verksamhetsutveckling och strategi. Med erfarenhet från allt från förändringsledning till CRM, inom både privat och offentlig verksamhet, har jag en bred grund att stå på när jag går in i uppdrag. Min kreativa ådra får jag fullt utlopp för i den digitala era vi lever i. Det finns ständigt nya tillämpningar som kan skapa affärs- och samhällsnytta. Möjligheterna med den teknik som finns idag och imorgon är oändliga, det handlar bara om att tillämpa den på ett meningsfullt sätt.

Min karriär på Sogeti:
På Sogeti har jag funnit den strategiska arena jag vill verka från och är nu en del av Sogeti Digital Advisory Services-nätverket. Det är spännande att både driva utvecklingen framåt hos våra kunder och internt på Sogeti. I en stimulerande miljö, full av fantastiska kollegor inom olika expertområden, syr jag ihop lösningar från idé till verklighet. Jag vill göra skillnad, och med roliga och utmanande uppdrag där jag hjälper våra kunder att initiera eller komma vidare med sitt digitala arbete, känner jag att jag gör det.

Vad brinner du mest för inom ditt expertområde?
Om jag måste välja ett område måste jag nog säga innovation. Att våga tänka nytt är så djupt rotat i allt jag gör. Men innovation handlar inte bara om att hitta på nya flashiga produkter eller tjänster, det handlar om att på riktigt förvandla en organisation från ofta djupt rotade traditionella arbetssätt och kulturer till en konkurrenskraftig aktör på marknaden, som är agil nog för att kunna anpassa sig efter den snabba utveckling som sker i världen. Den största utmaningen i digital transformation är inte att få en framtidssäker teknisk plattform på plats, utan att möjliggöra förändring för de individer som varje dag fattar små och stora beslut i organisationen.

Hur kan en vanlig dag på jobbet se ut?
Ingen dag är den andra lik; varje dag händer något nytt och spännande. Jag reser ganska mycket mellan olika orter i Sverige, vilket passar mig alldeles utmärkt eftersom jag stormtrivs med att träffa olika människor och uppleva olika miljöer. Utmaningar fungerar på mig som kattmynta gör på katter.

Varför jobbar du på Sogeti?
Med den djupa tekniska kompetens som finns inom Sogeti har vi möjlighet att inte bara berätta för våra kunder hur de ska lyckas med att digitalisera sin verksamhet, utan även att genomföra den. Att få följa kunder hela vägen från vision till verklighet är en fantastisk resa, som även visar att vi menar allvar med vår vision. Vi lämnar dem inte när en roadmap är framtagen, vi är med hela vägen.

Sogeti är även ett företag som agerar möjliggörare för sina medarbetare. Egna initiativ uppmuntras och egna innovativa utvecklingsidéer kan förverkligas. Värdegrunder som entreprenörskap, tillit och glädje är inte bara tomma ord utan genomsyrar verkligen företaget. Sogeti ger både våra kunder och mig luft under vingarna, och tillsammans stiger vi mot skyarna!

Creating your Digital Enterprise
todo todo
KONTAKT
  • Essy Dahlin
    Essy Dahlin
    Förändringsledare, verksamhetsutvecklare, digital strateg
    070-283 16 54

    Sorry, this content can only be visible if Functional Cookies are accepted. Please go to the Cookie Settings and change your preferences.

FAKTARUTA

Namn: Essy Dahlin

Titel: Förändringsledare, verksamhetsutvecklare, digital strateg

Född: 1980

Bor: Norrköping

Familj: Man, tre barn (varav två bonus) och två katter

Fritidsintressen: Äventyr av alla dess slag! Klättring och friluftsliv upptar mest av min lediga tid. 

Vi satsar på kvinnor