Farshid Harandi
OM OSS
JOBB

”Jag ger maskiner ett par mänskliga ögon. idag.”

Farshid på Sogeti i Örnsköldsvik har alltid varit praktiskt lagd och brinner för att vara med och skapa framtidens teknik. När han inte flyger drönare händer det att han gästspelar på Chalmers där han tidigare varit lärare. Lär känna Farshid lite mer här.

Beskriv dig själv med tre ord:
Glad, nyfiken och engagerad.

Berätta lite om din bakgrund:
Jag växte upp som en riktig hemmafixare och grejade med mekanik, elektronik, programmerade datorer och mikrokontroller hela vägen till masterprogrammet i AI (artificial intelligence) på Chalmers i Göteborg. Sedan examen på Chalmers har jag jobbat med maskinseende i mer än 12 år och utvecklat lösningar till industri och slutkunder.

Min karriär på Sogeti:
Tidigare jobbade jag uteslutande mot kunder inom industrin men sedan jag började på Sogeti har det ändrat sig. Här får jag jobba med kunder även utanför produktionsmiljö. Uppdragen varierar också, det kan vara allt från att utveckla skräddarsydda mjukvaror till kameror som löser olika problem till att vara delaktig i marknadsföring och sälj av sådana lösningar. Min resa hittills på Sogeti har varit jätteintressant och fylld med lärdomar.

Vad brinner du mest för inom ditt expertområde?
Framtiden! Det är i framtiden vi har maskiner som kan se och jobba bredvid oss och som tar de monotona arbetsuppgifter. Kamerorna blir smartare och alla processorer flyttar in i kamerorna. Det är i framtiden som tekniken som förbättrar våra dagliga liv finns. Och jag brinner för att vara med på denna resa och att få vara en del i att forma framtiden!

Hur delar du med dig av din expertis?
Jag har bland annat varit lärare på Chalmers i 10 år och är fortfarande aktiv där som talare och gästlärare. Jag har svårt att hejda mig när jag får en chans att prata om min framtidsvision och delar gärna med mig av den i seminarier och olika event. Mitt snack om framtiden och andra galna idéer fortsätter också oftast till fikadiskussionerna på kontoret.

Hur kan en vanlig dag på jobbet se ut?
Den kan börja med ett snack med kollegorna för att höra vad statusen är och hur vi ligger till med våra projekt, för att kunna gå vidare med en lösning. Är det en vecka när vi presenterat vad vi gjort i den senaste sprinten, så har vi gjort ett gott jobb så att kunden känner sig riktigt nöjd. 

Hur är en typisk sogetiare?
Alla kollegor runt mig har lust att lösa problem, vidareutbilda sig och lära sig mer. Jag tror på ”Nobody knows everything, and yet, everybody knows something valuable” och med Sogetis kultur är det enkelt att ställa en fråga till en kollega och få hjälp direkt. Det tycker jag är guld.

Varför jobbar du på Sogeti?
Det kom sig så att Sogeti i Örnsköldsvik var det bästa för mig. Jag har en bra chef, möjligheter att växa och lära mig nytt samtidigt som jobbet är både roligt och flexibelt. 

Sökes: Nya medarbetare
KONTAKT
  • Farshid Harandi
    Farshid Harandi
    Project Manager, Örnsköldsvik
    073-667 83 69

    Sorry, this content can only be visible if Functional Cookies are accepted. Please go to the Cookie Settings and change your preferences.

FAKTARUTA

Namn: Farshid Harandi
Titel: Expert teknisk visionsteknik och projektledare
Född: 1982
Bor: Örnsköldsvik
Familj: Ja, 2 barn
Fritidsintressen: Flyger drönare, kör fyrhjuling och DIY (Do it yourself) 

Vår tjänsteportfölj