Gustaf Åhs
OM OSS
JOBB

“Jag träffade min framtida arbetsgivare på lunchen”

Alla hjärtans dag är en speciell dag för Gustaf Åhs på Sogetis Karlstadkontor, en härlig kille som gillar att kunna kombinera sitt introverta och extroverta jag på jobbet.

Beskriv dig själv med tre ord:
Systematisk, analytisk och nyfiken.

Berätta lite om din bakgrund:
Jag började min karriär inom restaurangbranschen och utbildade mig till kock. Insåg ganska snabbt att det inte var något för mig, men innan jag hoppade av den yrkesbanan hann jag med att starta upp en lunchrestaurang som ligger i samma byggnad som Sogetis kontor. Där träffade jag många framtida kollegor som kom och lunchade och fick ett väldigt positivt intryck av dem. En av dem var teamchefen Åsa som, efter att jag hade berättat att jag skulle läsa Programvarudesign på Karlstads universitet, tyckte att jag skulle kontakta henne när examensarbetet närmade sig, vilket jag gjorde.

Min karriär på Sogeti:
Det började med att jag fick möjligheten att göra mitt examensarbete hos Sogeti. Detta ledde till ett jobberbjudande som jag gladeligen tackade ja till. Jag kom in i ett projekt omedelbart som jag är kvar i fortfarande där vi migrerar kunden till SharePoint Online.

På Alla hjärtans dag firar jag halvårsjubileum som anställd hos Sogeti vilket passar väldigt bra i hur jag känner för mitt jobb.

Vad brinner du mest för inom ditt expertområde?
Blandningen mellan att få jobba med den senaste tekniken och problemlösning tillsammans med väldigt kompetenta kollegor som jag lär mig mycket av, samtidigt som jag får använda min sociala och serviceinriktade sida mot kunder för att hjälpa dem att lösa de problem som uppstår. Med andra ord, en perfekt balans mellan mitt introverta och extroverta jag.

Hur kan en vanlig dag på jobbet se ut?
Dagen startar med en kopp kaffe sen är det bara att köra på. Migrering och utveckling av ny eller befintlig kod varvas med avstämningsmöten och problemlösning med kund och kollegor. Arbetsuppgifterna varieras en hel del med andra ord vilket jag uppskattar väldigt mycket.

Varför jobbar du på Sogeti?
Magkänslan sa redan innan jag började plugga att Sogeti var rätt ställe efter alla de gånger jag träffade dem i restaurangen. Detta bekräftades än mer under examensarbetet. Att jag är kvar beror på att jag trivs så extremt bra, jag har dem bästa kollegorna och cheferna som ger mig stora möjligheter att utvecklas och jobba med det jag vill. Vi har en riktigt “skön” arbetsplats med högt i tak, där seriositet blandas med skoj och skratt.

todo todo
KONTAKT
  • Gustaf Åhs
    Gustaf Åhs
    Systemutvecklare, Karlstad
    070-256 78 42
FAKTARUTA

Namn: Gustaf Åhs

Titel: Systemutvecklare

Född: 1989

Bor: Snart på Hammarö igen

Familj: Fästmö

Fritidsintressen: Har väldigt många och varierande fritidsintressen men för det mesta är det fotboll, film & serie och fotboll (väldigt mycket fotboll)