OM OSS
JOBB

"Att matcha kundens behov med en konkret lösning gör min dag"

Lär känna Gustav Segerberg, BI & Analytics Engineer på Sogeti i Linköping. Han går igång på att dela med sig av sin expertis, både till kunder och kollegor. Varför han jobbar på Sogeti får du också reda på här.

Beskriv dig själv med tre ord:
Engagerad, pålitlig, driven.

Berätta lite om din bakgrund!
Jag hade hört om möjligheterna inom dataanalys och AI. Efter att ha spenderat ett sabbatsår i de österrikiska alperna började jag därför på civilingenjörsprogrammet i industriell ekonomi på Umeå universitet där jag tog en master i matematisk statistik. Detta ledde vidare till några år som konsult inom dataanalys mot läkemedelsbranschen och jag fick vara med och bidra till en bättre sjukvård, vilket var otroligt intressant! Sogeti var för mig ett spännande bolag med stor kompetens inom data och analys och 2021 började jag arbeta här med fokus på dataanalys och visualisering.

Hur har din karriär på Sogeti sett ut?
År 2021 välkomnade Sogeti mig med öppna famnar och mängden idéer om hur vi kan hjälpa våra kunder att bli mer datadrivna ledde till flera olika projekt med fokus på datadriven beslutsfattning. Just nu arbetar jag som BI-specialist med att främja datadriven beslutsfattning hos en svensk kommun. Därmed får jag bland annat vara med och bidra till en bättre grundskola där beslutsfattare får en ökad förståelse för verksamheten med den data de har.

Vad brinner du mest för inom ditt expertområde?
Jag tycker att det är otroligt roligt att se hur organisationer både kan spara tid samt förbättra sin verksamhet med datadrivna lösningar. Det är dessutom kul att se att de bästa lösningarna inte nödvändigtvis behöver vara så komplexa.

Hur delar du med dig av din expertis?
Ingen blir nog gladare än jag av att få träffa en kollega och diskutera hur ett problem kan lösas på bästa sätt. Utöver det är jag delaktig i olika event där jag får dela med mig av min kunskap. Man kan till exempel lära sig mer om datadrivna beslut i verktyget Power BI i Effekten podcast där jag medverkar.

En riktigt bra dag på jobbet, vad händer då?
När jag lyckas lyssna in kundens behov och pricka in det ihop med väl anpassade lösningar så gör det inte bara min dag, utan hela min vecka!

Hur är en typisk sogetiare?
En typisk sogetiare besitter en bred kompetens av tekniska lösningar och delar glatt med sig av den till andra.

Varför jobbar du på Sogeti?
På Sogeti lyssnar man in till varje individs egen vilja och styr dennes utvecklingen därefter. Som det stora företag vi är finns det mängder av spännande projekt och kompetenta kollegor vilket ger en härlig boost till allas möjligheter till att utvecklas.

12 snabba fakta om Sogeti
KONTAKT
  • Gustav Segerberg
    Gustav Segerberg
    BI & Analytics Engineer, Linköping
    073-086 95 50
Faktaruta om Gustav

Född: 1994
Bor: Linköping
Familj: Sambo
Fritidsintressen: Löpning, cykling och skidåkning. Senaste tävlingen var ett maraton i Idres fjällmiljöer.