Hampus Olsson
OM OSS
JOBB

"kontoret har en avslappnad ”hemma”-känsla där man vågar vara sig själv"

Hampus jobbar på Sogetis Umeåkontor. Integration är hans område, och det jobbar han dessutom med tillsammans med en kollega i Örnsköldsvik två dagar varje vecka, då Umeå saknar ett dedikerat integrationsteam. Han hoppas dock att snart kunna locka integrationsintresserade till Umeå för att en dag starta ett team där.

Beskriv dig själv med tre ord:
Ansvarstagande, positiv och omtänksam.

Berätta lite om din bakgrund:
Jag är uppvuxen i en liten by strax söder om Umeå, men vid 18års ålder lämnade jag de lantliga vyerna och flyttade närmare centrum. Musiken har haft stor inverkan på mina skolval då jag både på högstadiet och på gymnasiet gick musikklass. Först efter några år ute i arbetslivet, framförallt som säljare i en dator/IT-butik, öppnades mina ögon för tekniken. Jag började då studera högskoleingenjör inom elektronik och datorteknik. När det blev dags för examensarbete fick jag möjlighet att utföra detta på Sogeti i Umeå. Då jag trivdes med både stämningen på kontoret, kollegorna och med arbetsplatsen i övrigt valde jag att söka anställning så snart exjobbet var över.

Min karriär på Sogeti:
Från och med dag ett på min anställning har jag alltid haft ett uppdrag att jobba med vilket jag är väldigt tacksam över då jag kom direkt från skolbänken. Detta har gjort att jag kunnat utvecklas i den riktning jag önskade när jag lämnade skolan och dessutom betydligt snabbare än vad jag trodde var möjligt. Redan efter ett par månader fick jag också möjlighet att åka på en kurs i ett område jag inte var bekant med sedan tidigare för att bredda min kompetens. Kursen gjorde att jag fick upp ögonen för integration och mitt önskemål om att få fördjupa mig mer inom detta togs på allvar då jag kort därefter fick möjlighet att arbeta med detta vid sidan av mitt första uppdrag.

Vad brinner du mest för inom ditt expertområde?
Att tillsammans med kunden skapa en stabil grund och en flexibel integration för omkringliggande system. Detta för att förenkla både för verksamheten och eventuella förvaltare av systemen.

Hur kan en vanlig dag på jobbet se ut?
Då jag för tillfället har två olika uppdrag där både arbetssysslorna och arbetssättet skiljer sig markant åt gör att dagarna ser väldigt olika ut. Jag försöker i den mån det går att dela upp kunderna på olika veckodagar men sett till hur veckorna utspelar sig är det sällan det lyckas. I båda uppdragen dyker det upp ärenden som är mer viktiga än andra som gör att planeringen måste göras om, likaså dyker det upp incidenter från båda håll som ibland behöver lösas omedelbart. Två dagar i veckan pendlar jag dessutom ner till Örnsköldsvik med ytterligare en Umeå-kollega för att lära känna och arbeta tillsammans med deras integrationsteam. Detta p.g.a. att vi för stunden saknar ett liknande team i Umeå. Jag och min kollega hoppas dock snart på att locka fler integrationsintresserade till Umeåkontoret för att en dag starta upp ett team här.

Varför jobbar du på Sogeti?
Förutom att kollegorna är fantastiskt härliga och att kontoret har en avslappnad ”hemma”-känsla där man vågar vara sig själv, så ger Sogeti mig möjligheten att utvecklas åt det håll jag själv önskar. Jag har på bara drygt ett år redan getts möjlighet att gå både externa och interna kurser och även fått lära känna personer på andra kontor som har stor kunskap inom mitt favoritområde, integration. Idag håller jag daglig kontakt med dessa för att själv kunna utvecklas och lära mig mer kring området som jag brinner mest för. Dessutom händer det mycket roligt vid sidan av jobbet såsom bl.a. skidresor, löptävlingar och toughest-lopp som bidrar till att man trivs än bättre på Sogeti.

todo todo
  • hampus
    Hampus Olsson
    Integration
    072-205 63 78
FAKTARUTA

Namn: Hampus Olsson

Titel: System- och Integrationsutvecklare

Född: 1991

Bor: I Umeå

Familj: Sambon Elin

Fritidsintressen: Träning, musik och att umgås med vänner och familj.