JOBB
DIGITALA KANALER

"Jag anställdes samma månad som jag tog examen"

Lösningar inom digitala kanaler är mer än hett både lokalt, nationellt och globalt och Ida, ganska ny på Sogeti i Luleå, har redan foten inne på området. The sky is the limit. 

Beskriv dig själv med tre ord: 
Glad, envis och målmedveten.

Berätta lite om din bakgrund:
Jag är född och uppvuxen i Kalix, min resa inom IT började genom att jag sökte Systemvetenskapliga programmet på Umeå Universitet och började plugga där hösten 2011. Efter tre år av studier hade jag två stora mål - att flytta hem till norr och att söka jobb så jag skulle få nyttja det jag lärt mig under de tre senaste åren. Jag tog mitt pick och pack, flyttade norrut och jobbsökandet som jag hade påbörjat redan tidigt under vårterminen fortsatte. Det slutade med att jag skrev under anställningsavtalet här på Sogeti samma månad som jag tog min examen, det kändes riktigt bra.

Min karriär på Sogeti:
Jag började på Sogeti i augusti 2014 genom trainee-programmet Sogeti Microsoft Academy med inriktning mot SharePoint.

Vad brinner du mest för inom ditt expertområde?
Eftersom jag inte jobbat med SharePoint så länge har jag inte hunnit hitta ett specifikt område inom SharePoint som jag brinner för mer än något annat. Det jag verkligen brinner för just nu är att alltid lära mig mer, jag vill kunna gå från jobbet varje dag och känna att jag lärt mig något nytt.

Hur kan en vanlig dag på jobbet se ut?
En vanlig dag på jobbet så kliver jag in på kontoret ca 07.25, kollar mailen och därefter slutar den "vanliga" delen på arbetsdagen. Varje dag bjuder på nya utmaningar, man vet aldrig vad som väntar runt hörnet! Utöver det så finns det bara en grej som tillhör det vanliga, vilket är att jag alltid har roligt på jobbet. Mina kollegor i digitala kanaler-teamet är grymma och har alltid nära till skratt, jag har hittills inte gått från jobbet en enda dag utan att ha fått dra på smilbanden. Det kan inte bli bättre!

Varför jobbar du på Sogeti?
För det första så jobbar jag här för att jag trivs och mår bra när jag är på jobbet, sen har jag även möjlighet att utvecklas och bli en ännu bättre SharePoint-utvecklare och konsult. Men i slutändan jobbar jag här för att det vi gör är intressant och riktigt roligt samt för att det inte finns några "vanliga" dagar, alla dagar bjuder på nya skratt och utmaningar. Precis som jag vill ha det!

todo todo
Kontakt
  • Ida Eriksson
    Ida Eriksson
    IT-konsult, SharePoint-utvecklare
    072-249 75 68
Faktaruta

Namn: Ida Eriksson
Titel: IT-konsult, SharePoint-utvecklare
Född: 1992
Bor: Luleå
Familj: Sambo och 2 katter
Fritidsintressen: Köra skoter, träna, spela fotboll och umgås med vänner och familj