jesper
OM OSS
JOBB

”Mitt fokus ligger på att skapa rätt effekter för verksamheten och nöjda användare”

Jesper Källgård på Sogeti Jönköping har gått från webbutvecklare till UX-designer. Han älskar blandningen av uppdrag, möjligheten till utveckling och att kontinuerligt få ta sig an nya utmaningar.

Jesper_Kallgard_130x150.jpgBeskriv dig själv med tre ord:
Lugn, driven och nyfiken.

Berätta lite om din bakgrund:
Jag har alltid varit intresserad av media och kommunikation och läste grafisk formgivning på IT-gymnasiet i Skövde. Under de åren förstod jag att webbutveckling var mitt verkliga intresse och jag började programmera webbsidor. Då var det flash som gällde och i mitt egna företag genomförde jag projekt åt både små och stora företag. Jag utbildade mig sen vidare och läste grafisk design och webbutveckling på Tekniska högskolan i Jönköping, vilket gav mig praktik och sen anställning på en reklambyrå. Där började jag som webbutvecklare och avslutade åtta år senare som UX-designer. Under åren hade jag genom mina uppdrag och olika utbildningar utvecklats och förstått nyttan av att känna sin användare och skapa lösningar med dem i fokus. Vägen har inte alltid varit rak, jag har svängt och bytt målbild flera gånger. Och det är nog just blandningen av grafisk form, webbutveckling och kommunikation som gör att UX-design passar mig.

Min karriär på Sogeti?
Efter åtta utvecklande år på reklambyrån så kände jag att det var dags att testa något nytt. Jag ville jobba mer fokuserat med UX och få möjlighet att utmana mina kunskaper och utvecklas vidare. Så under en föräldraledighet tog jag kontakt med Sogeti och någon månad senare i september 2017 gjorde jag min första arbetsdag. Sedan dess är min roll att leda förstudier med effektkartläggning, forma koncept och tillsammans med utvecklare ta fram prototyper och färdiga lösningar. Detta innebär allt ifrån att hålla i workshops och användningstester till att ta fram trådskisser, strukturer och designskisser.

Vad brinner du mest för inom ditt expertområde?
Att lyckas lösa balansen mellan att skapa rätt effekter för min uppdragsgivare och att uppfylla användarens behov har alltid triggat mig. Det är inte alltid en enkel balansgång, men som ofta löses via bra research och diskussioner med högt till tak.

Hur kan en vanlig dag på jobbet se ut?
Jag tycker om att komma in tidigt till jobbet, ta en kaffe och gå igenom planerna för dagen. Jag är ofta inblandad i flera projekt och har flera bollar rullande samtidigt vilket gör dagarna väldigt varierande. Vissa dagar så väntar en workshop som jag ska hålla i och andra dagar spenderar jag med att skissa på olika webblösningar. Men varje dag innebär alltid utbyte med duktiga kollegor och mycket kontakt och bollande med kund.

Hur är en typisk sogetiare?
En typisk sogetiare är ambitiös, brinner för sitt expertområde och vill skapa bra digitala lösningar.

Varför jobbar du på Sogeti?
Jag älskar blandningen av uppdrag, möjligheten till utveckling och att kontinuerligt få ta sig an nya utmaningar. Som småbarnsförälder så uppskattar jag friheten att planera min egen tid, det gör det enklare att pussla ihop arbets- och familjeliv.

todo todo
KONTAKT
  • Jesper Källgård
    Jesper Källgård
    UX-designer, Sogeti Jönköping
    070-511 66 18
FAKTARUTA

Namn: Jesper Källgård               

Titel: UX-Designer

Född: 1988

Bor: Jönköping

Familj: Fru och två barn

Fritidsintressen: Det blir mycket lek med barnen, men försöker även få tid till träning.

Jobba i Jönköping