Jessica Darkgie

”Den bästa känslan är att lösa en utmaning man klurat på ett tag”

Jessica har gjort en resa från en mindre stad i Norrland till Los Angeles för att sedan landa hos oss i Örebro. Allt för att hon gillar att skapa de bästa användarupplevelserna, ett intresse som väcktes av att själv ha varit användare av olika system.

Beskriv dig själv med tre ord:
Nyfiken, engagerad och lagspelare.

Berätta lite om din bakgrund:
Jag har sedan tidigt haft intresse för fotografering och grafisk design vilket blev min inriktning i gymnasiet. Efter flera års arbete inom kundservice där jag hanterade många olika system väcktes intresset för data, webbsidor och användarvänlighet. Jag flyttade till Los Angeles och tog kurser inom programmering och UX-design. Resan resulterade i att jag vidare tog en universitetsexamen inom systemvetenskap på Högskolan i Skövde.

Min karriär på Sogeti:
Startade min karriär genom Sogetis Careerbooster program inom data platform. Fick ett kunduppdrag hos en storkund inom Azure Data factory och Business Intelligence. Efter ett tag fortsatte jag som BI utvecklare hos kunden och har hittils utvecklat och produktionssatt ett flertal Power BI rapporter.

Vad brinner du mest för inom ditt expertområde?
Att få vara kreativ och skapa användbara lösningar som ger värde för verksamheten. Det är även väldigt berikande att få arbeta i ett utvecklingsprojekt både i back-end och front-end och att se förändringen från start till mål.

Hur delar du med dig av din expertis?
Det brukar ske genom att bolla lösingsförslag med kollegor över en kopp kaffe och även att jag delar med mig mina kunskaper som hjälper någon annan i deras projekt.

En riktigt bra dag på jobbet, vad händer då?
En riktigt bra dag på jobbet är när jag suttit med en utmaning och klurat ett tag och tillslut lyckats komma fram till en lösning. Det är helt klart den bästa känslan på arbetsdagen!

Hur är en typisk sogetiare?
En typisk sogetiare är hjälpsam, driven och kunnig.

Varför jobbar du på Sogeti?
För mig som gillar att utvecklas så ger Sogeti en stora möjligheter till kompetensutveckling inom de områden man är intresserad av. Sedan driver även Sogeti det kvinnliga IT-nätverket #addher vilket jag gillar skarpt!

KONTAKT
  • Jessica Darkgie
    Jessica Darkgie
    Software Engineer, Örebro
    073-084 99 69
FAKTARUTA

Namn: Jessica Darkgie
Titel: Software Engineer & BI developer
Född: 1993
Bor: Örebro
Familj:  Min fästman
Fritidsintressen: Resor, mat och upplevelser. Umgås med nära och kära.

Sökes: Nya medarbetare
Vi satsar på kvinnor