Jessica Darkgie

”Den bästa känslan är att lösa en utmaning man klurat på ett tag”

Jessica har gjort en resa från en mindre stad i Norrland till Los Angeles för att sedan landa hos oss i Örebro. Allt för att hon gillar att skapa de bästa användarupplevelserna, ett intresse som väcktes av att själv ha varit användare av olika system.

Beskriv dig själv med tre ord:
Nyfiken, engagerad och lagspelare.

Berätta lite om din bakgrund:
Jag är uppvuxen i en liten stad i Norrland och har sedan tidigt haft intresse för fotografering och grafisk design vilket blev min inriktning i gymnasiet. Efter att jag arbetat inom kundservice där jag hanterade många olika system väcktes intresset för data och användarvänlighet. Jag tog mitt pick och pack flyttade till Los Angeles för att ta kurser inom programmering och UX-design för att se om det var något för mig. Resan resulterade i att jag tog en universitetsexamen inom systemvetenskap på Högskolan i Skövde.

Min karriär på Sogeti:
Under min sista studietid såg jag väldigt mycket framemot att få komma ut i arbetslivet och utveckla mina kunskaper. Jag kom i kontakt med Sogeti och deras Careerbooster-program inom data platform-spåret och kände att det var en perfekt start för mig. Efter en avslutad utbildning i Careerbooster med certifieringar och kunskap i bagaget är jag nu mer än redo för att komma ut på nya uppdrag!

Vad brinner du mest för inom ditt expertområde?
Att få vara kreativ och skapa användbara lösningar som ger värde för andra människor är något jag verkligen brinner för. Det är väldigt berikande att få arbeta i ett utvecklingsprojekt och se förändringen från start till mål, speciellt när det kommer till BI-lösningar.

En riktigt bra dag på jobbet, vad händer då?
En riktigt bra dag på jobbet är när man suttit med en utmaning ett tag, klurat, tänkt och tillslut lyckats lösa det tillsammans i sitt projektteam. Det är helt klart den bästa känslan på arbetsdagen.

Hur är det att arbeta i pandemitider?
För mig har det varit en positiv upplevelse. Att arbeta hemifrån har gett mig möjligheten till att lära känna sogetiare inom hela Sverige. Jag tycker även att kommunikationen har förändrats till det bättre genom att man har behövt uttrycka sig på ett tydligare sätt, lyssna aktivt på varandra och se till att man verkligen förstår varandra.

Hur är en typisk sogetiare?
En typisk sogetiare är hjälpsam, driven och målmedveten.

Varför jobbar du på Sogeti?
För mig som gillar att utvecklas så ger Sogeti en stora möjligheter till kompetensutveckling inom de områden man är intresserad av. Sogetis värderingar och att kollegor är hjälpsamma är också den främsta anledningen till att jag jobbar här.

KONTAKT
  • Jessica Darkgie
    Jessica Darkgie
    Software Engineer, Örebro
    073-084 99 69
FAKTARUTA

Namn: Jessica Darkgie
Titel: Software Engineer
Född: 1993
Bor: Örebro
Familj:  Min fästman
Fritidsintressen: Förrutom att umgås med min fästman och stora familj så gillar jag matlagning och fotografering. Jag reser gärna för att möta nya kulturer och för att få uppleva nya landskap, det brukar bli hiking på sommaren och skidåkning på vintern.

Sökes: Nya medarbetare
Vi satsar på kvinnor
Skriv ut E-post