Jessica Nordbeck
OM OSS
JOBB

"Det är så otroligt kul!"

Det första Jessica Nordbeck gör om morgnarna är att kolla mejlen och dagens kalenderbokningar. Därefter övergår hon snabbt till favoritverktyget Visual Studio. Vad som händer sen vet man aldrig, men det brukar involvera samtal och diskussioner med världens bästa kollegor.

Jessica NordbeckBerätta lite om din bakgrund:
När jag var liten drömde jag inte om att bli programmerare eller webbutvecklare och faktum är att fram tills jag började läsa på universitetet så brydde jag mig ganska lite om ettor och nollor. Det systemvetenskapliga programmet och framförallt programmeringskurserna tog mig dock med storm och jag trivdes från dag 1 (att jag träffade kärleken på samma utbildning kanske bidrog lite till de rosa molnen).
Efter utbildningen fick jag förmånen att börja jobba hos min drömarbetsgivare, IKEA, som systemutvecklare. Jag övergav dock snart rollen som utvecklare och jobbade istället ett par år med livscykelhantering och utrullningsprojekt på samma bolag. Efter många år med en odefinierad och ständig känsla av saknad konstaterade jag att jag haft som roligast på jobbet då jag jobbat med utveckling och programmering. Sagt och gjort, jag började plugga .NET och C# på fritiden, det ena ledde till det andra och jag fick jobb som webbutvecklare på Sogeti i Helsingborg! 

Min karriär på Sogeti:
Jag började på Sogeti 2011 och har sedan dess jobbat primärt med EPiServer och olika typer av webblösningar. Mitt arbete handlar främst om externwebbar och e-handelslösningar hos kunder som verkar inom helt olika branscher, vilket är väldigt intressant och otroligt lärorikt. Jag började som junior utvecklare och har sedan 2011 lärt mig fantastiskt mycket och i dag involverar mitt jobb såväl utveckling som arkitektrelaterat arbete.

Vad brinner du mest för inom ditt expertområde?
Enkelhet på flera plan. Det handlar om att bygga riktigt bra och enkla lösningar till våra kunder men även att skriva kod på ett sådant sätt som gör att mina kollegor lätt kan förstå vad koden gör. Sen älskar jag programmeringen i sig. Det är så otroligt kul, problemlösning blandat med kreativitet!

Hur kan en vanlig dag på jobbet se ut?
Dagen börjar ofta tidigt, gärna runt 7-tiden. Det första jag gör är att kolla mejlen och dagens kalenderbokningar och hanterar eventuella supportärende eller förfrågningar som dykt upp sedan föregående dag. Därefter brukar jag snabbt övergå till favoritverktyget, Visual Studio. Sen vet man aldrig vad som händer, ingen dag är den andra lik. Vissa dagar kan jag sitta med hörlurarna på, totalt fokuserad på något utvecklingsärende, andra dagar är kundbesök och interna möten inbokade. Eller så kommer det in akuta ärenden från en kund som behöver lösas omgående. Allt detta blandas med diskussioner och samtal med de mest fantastiska kollegorna!

Varför jobbar du på Sogeti?
För att jag trivs så bra! Jag har och har haft många intressanta uppdrag där jag i varje uppdrag fått lära mig mycket nytt, både tekniskt och om kundens affärsområde. Sen har jag de bästa kollegorna!

 

todo todo
Kontakt
  • Jessica Nordbeck
    Jessica Nordbeck
    Expert inom digitala lösningar och arkitektur
    072-739 39 72
Faktaruta

Namn:  Jessica Nordbeck

Titel:
Webbutvecklare

Född:
1978

Bor:
På en avstyckad gård från tidigt 1900-tal utanför det lilla samhället Svalöv i Skåne

Familj:
Man och en son

Fritidsintressen:
 Träffa familj och vänner, spendera tid i trädgården en solig sommardag, film och serier, planera och genomföra resor

 

World Quality Report 2017-18