Ji Krochmal
OM OSS
JOBB

"Data engineering är mitt kall"

Ji Krochmal på Sogeti i Malmö, lyssnade på universum som sade till honom att han skulle läsa teknisk fysik, vilket fick honom att inse att han gillar matte och data. Idag är han Data Engineer hos oss och berättar här om varför han älskar allt som har med data engineering att göra.

Beskriv dig själv med tre ord:
Rak, öppen, mjukis!

Berätta lite om din bakgrund!
Jag hade ett antal "blue collar"-jobb på restauranger, häkten och i betongbranschen innan universum sade åt mig att läsa teknisk fysik. Man ska lyssna på universum, så jag gjorde det och upptäckte att jag verkligen gillar matte/data! Väl ute på arbetsmarknaden så började jag med att jobba som embedded-utvecklare inom telecom, och tog en snabb sväng inom patentbranschen som patentjurist innan jag bananskalade in i data engineering. Det är jag väldigt glad för, för jag tycker det är väldigt roligt och givande! Det känns som mitt kall.

Min karriär på Sogeti
Jag började på Sogeti i januari 2020, så jag är väl något av en noob fortfarande, men det har gått rätt bra! Jag har certat mig lite, jobbat lite på en av våra jättekunder inom tillverkande industrin och hamnat i ett riktigt toppen-team som heter BIM!

Vad brinner du mest för inom ditt expertområde?
Oj, allt! Man kan alltid bli bättre på nånting inom data engineering, man kan alltid utvecklas och man måste hela tiden komma upp med egna lösningar på problem som varierar från komplexa till superkomplexa. Och, jag tycker om att någon alltid behöver en! Det känns som att jag gör andras liv lättare och bättre.

Hur kan en vanlig dag på jobbet se ut?
Nämen det är ju det som är det fina, de ser helt olika ut! Alla behöver data, så alla projekt behöver data. Men gemensamma beröringspunkter är väl att logga in på någon Cloud-plattform, diskutera olika datamodeller med olika människor, samt förstås att dricka en rejäl hink kolsvart te.

Hur är en typisk sogetiare?
En typisk sogetiare är en social och öppen person som är mån om både sig själv och sin omgivning.

Varför jobbar du på Sogeti?
Jag jobbar på Sogeti för att jag vill jobba någonstans där jag känner mig sedd och värderad, och inte som en kugge i hjulet. På den fronten har Sogeti verkligen levererat! Det finns hela tiden utrymme för att prioritera min egen tekniska och personliga utveckling, och jag känner mig aldrig glömd eller som att jag tar för mycket plats. Det känns alltid som att Sogeti vill mitt bästa, och då är det väldigt lätt för mig att vilja kundens bästa. Det är lyxigt!

todo todo
KONTAKT
  • Ji Krochmal
    Ji Krochmal
    Data Engineer, Malmö
    073-021 34 04
FAKTARUTA

Namn: Ji Krochmal
Titel: Data Engineer
Född: 1982
Bor: Malmö
Familj: Sambo, hund, två katter och snart en dotter
Fritidsintressen: Growlar i ett deathmetalband, lyfter vikter och spelar Starcraft