Joakim Gunnarsson
OM OSS
JOBB

"Att koda är ett hantverk som alltid går att förbättra"

Joakim Gunnarsson på Sogeti i Nyköping är webbutvecklaren som älskar att koda och att jobba med kunder i många olika branscher.

Beskriv dig själv med tre ord:
Social, nyfiken, framåtlutad.

Berätta lite om din bakgrund:
Uppväxt i fina kustkommunen Tyresö. Jag fastnade tidigt för det här med datorer och 1995 var det dags att gå högskoleutbildning inom datateknik på Linköpings högskola. 2007 flyttade jag med familjen till den underbara staden Nyköping där jag började på Sogeti. Under min karriär har jag jobbat som utvecklare inom olika branscher som  tåg, telekom, stålindustri, bilförsäljning, migration och sjöfart.  Superroligt och mycket värdefullt att ha dessa erfarenheter, erfarenheter som ett företag som Sogeti kan ge då de jobbar med de flesta branscherna. 

Min karriär på Sogeti:
Började 2007 som .Net-utvecklare inom Microsoft underbara värld och många roliga projekt har avlöst varandra sedan dess. Är ofta inblandad i hela kedjan som krav, utveckling och test. Senaste åren har tyngdpunkten mest legat på webbutveckling.

Vad brinner du mest för inom ditt expertområde?
Fantastiskt roligt att göra hela system från backend till frontend ihop med sociala och engagerade utvecklare. Att koda är ett hantverk som alltid går att förbättra. Det händer så mycket nytt hela tiden som systemutvecklare. Det finns inget roligare än att bygga ett system som underlättar vardagen för användarna.

Hur kan en vanlig dag på jobbet se ut?
Sätter gärna full fart att utveckla direkt på morgonen när det är som lugnast. Efter ett par timmar går jag igenom mail och planerar resten av dagen plus nått möte då och då. 

Varför jobbar du på Sogeti?
Här får jag chansen att utveckla mig i teknikens framkant. Viktigt är den härliga stämningen på kontoret och Sogeti i stort. 

todo todo
KONAKTPERSON
  • Joakim Gunnarsson
    Joakim Gunnarsson
    Webbutvecklare
    070-669 42 13
FAKTARUTA

Namn: Joakim Gunnarsson

Titel: Webbutvecklare

Född: 1964

Bor: Nyköping

Familj: Jag och mina två härliga tonårs döttrar

Fritidsintressen: Vandra, husfix, spontana nöjen