JOBB
APPAR

"Här har min karriär bara en begränsning. Den sätter jag själv."

Lär känna Johan Bjärneryd som allra helst bygger appar och står på scenen. 

Bakgrund – konsultrollen <3 Johan
Jag började min IT-resa på Karlstads universitet med att läsa IT-design och tog sedan min examen i datavetenskap. Under min studietid drev jag ett litet webbolag vid sidan om studierna, detta var ett sätt för mig att applicera den teoretiska kunskapen från universitetet i en praktiskt context. Genom universitetet kom jag i kontakt med flera personer inom IT-branschen, en av dessa jobbade på Sogeti. Han blev sedermera min mentor under sista studieåret. För mig var han en stor källa till kunskap och ett bra bollplank för mina tankar och funderingar.  Efter examen tog jag två dagars sommarlov och började sedan min karriär som konsult på ett lokalt IT-konsultbolag.  Det var kärlek vid första träffen för mig och konsultrollen, dess höga tempo och föränderliga natur, där ingen dag är den andra lik, passar mig som handen i handsken.

Sogetiresan - utmanas varje dag
Jag började min resa på Sogeti för lite mer än 4 år sedan. Det var ett enkelt val för mig att börja på Sogeti, jag ville helt enkelt jobba med de bästa och få nya utmaningar globalt, nationellt och lokalt.

Ganska snart efter att jag började på Sogeti fick jag i ett större projekt mot industrin med för mig med en ny helt ny roll som lead developer, med ansvar för arkitekturen i mjukvaran vi tog fram. En ny utmaning som jag inte tvekade att hoppa på. Jag trivdes bra med det ökade ansvaret och utvecklades enormt mycket under denna period. Viktigt var även att jag hade ett bra skyddsnät i form av duktiga kollegor som jag kunde rådfråga och bolla idéer med när jag behövde hjälp. Bästa sättet att bygga sin egen kompetens är att lära av andra och på Sogeti är man väldigt prestigelösa, detta har jag verkligen uppskattat under dessa fyra år då jag har kunnat få hjälp av alla inom företaget oavsett nivå eller geografisk placering.

Kompetensnätverk – att lära av varandra
Samtidigt som jag hade uppdraget som lead developer så blev jag intresserad av mobilitet och ville hitta ett sätt att lära mig mer av andra inom det området. Jag rådfrågade då min chef och fick möjligheten att startade ett kompetensnätverk på mitt kontor i Karlstad. Jag valde att fokusera på Windows-plattformen och i samband med lanseringen av Windows 8 så skickade Sogeti mig på utbildningar som hölls av Microsoft i Holland och USA för att bli expert på Windows 8 och Windows Phone, därefter blev jag ansvarig för att sprida kunskap och driva Sogeti Sveriges affärer gällande mobilitet på Microsofts plattform. En följd av detta var att jag fick utforska ytligare en av mina passioner, att hålla föredrag. Jag åker landet och rike runt till våra 21 kontor i Sverige och håller föredrag riktade mot både utvecklare och kunder om värdet av mobilitet på Microsofts plattform.

SogetiLabs – De skarpaste inom IT från hela världen
För ca 1½ år sedan blev jag upptagen som adept i Sogeti Labs mentorprogram. En stor ära då SogetiLabs samlar alla IT-ledare från alla vår 15 länder.  Där lär jag mig mycket och har fått ett riktigt vasst nätverk för att utvecklas och komma på innovativa lösningar. Länk till blogg

Med det stöd jag har i form av härliga kollegor och bra chefer har min karriär på Sogeti har bara en begränsning, den jag sätter själv. 

todo todo
Kontakt
 • Johan Bjärneryd
  Johan Bjärneryd
  Expert inom digitala kanaler
  076-136 25 63
 • Faktaruta

  Född: 1985
  Bor: Karlstad
  Drivkraft: Att utmanas och växa varje dag
  Passion: Windows 8, mobilitet och hålla föredrag

Är du vår nästa stjärna?
TWITTER