Filmbild
OM OSS
JOBB

"Vi är ett team, alla jobbar tillsammans"

Flexibiliteten, gruppkänslan och den goda stämningen på kontoret i Sundsvall är det som Johan Jonsson trivs bäst med på Sogeti. Som teknisk testare brinner han för att sätta extra glans på resultatet. 

Johan Jonsson

Beskriv dig själv med tre ord:
Nyfiken, ansvarstagande, skojfrisk

Berätta lite om din bakgrund:
Är född och uppvuxen här i Sundsvall. Pluggade fyra år systemvetenskap vid LTU i Luleå, sedan gick flyttlasset hem igen. Blev anställd på en statlig myndighets it-avdelning här i stan som testare där jag efter ett tag blev först ut till att få den nya rollen teknisk testare. Där höll jag mig i tre år fram till att det dök upp en möjlighet att börja på Sogeti.

Min karriär på Sogeti:
Väl på Sogeti så tog det mindre än en vecka att komma i uppdrag. Jag kom till ett projekt som ligger i framkant tekniskt sätt och arbetar enligt den agila metoden. I samma projekt har jag varit nu i snart två år, men också varit inblandad och hjälp till i några andra projekt på sidan om.
I projektet arbetar vi rätt mycket tvärdisciplinärt vilket innebär att jag som teknisk testare/prestandatestare också har roller som kravfångare, designer och buggrättare. Kort sagt systemutvecklare.

Vad brinner du mest för inom ditt expertområde?
Kvalitetssäkring i att produkten inte bara gör det den ska, utan att det görs på ett bra sätt.

Hur kan en vanlig arbetsdag se ut?
Vi kör ett scrum-möte i teamet och sedan lyfts det senast incheckade till vår dev-miljö. Där kollar jag av de buggar som ska vara rättade och ger mig sedan ut på jakt efter nya. Det brukar också bli något möte med antingen kunden för att fånga krav eller utvecklarna för att bestämma hur lösningen ska se ut rent tekniskt.

Varför jobbar du på Sogeti?
Därför att vi får stöd i att arbeta som ett tight team där varje person inte är inrutad i ett hörn som sin respektive roll. Samt att det är en god stämning på kontoret vilket är super då vi sitter in-house.

todo todo
KONTAKT
  • Johan Jonsson
    Johan Jonsson
    Teknisk testare
    070-528 72 37
Faktaruta

Namn: Johan Jonsson

Titel:
Teknisk testare

Född:
1985

Bor:
Sundsvall

Familj:
Sambo, salamander

Fritidsintressen: Familj och vänner, laga mat, film, datorer.

Jobba i Sundsvall
World Quality Report 2017-18