JOBB
DIGITALA KANALER

"Då blir det tid över för kontorets IOT-satsning"

Det var slumpen som avgjorde att Johan Sebring hamnade på Sogeti som javautvecklare. Sedan dess har han följt sitt kall och återgått till sina rötter som Sr Android- och webbutvecklare med smak för UX-hattar.

Johan SebringBeskriv dig själv med tre ord:
Smygnördig trädkramande sprattelninja.

Berätta lite om din bakgrund:
Växte upp i Täby med en Atari 2600 och senare Amiga 500. Det var mest spel som intresserade men en dag kom jag över en basic-bok och påbörjade ett rollspel. Dock fick jag aldrig till Basic-programmering på Amigan, utan det var papper och penna som gällde - inte helt oväntat rann det ut i sanden efter fyra-fem sidor. Jag började pilla så smått med HTML istället och i gymnasiet hade jag en egen hemsida med formulär där kompisar kunde skriva till mig och jag svarade. Det var som klassens egen lilla webbcommunity. Sen kom Lunarstorm och min sida tappade sin stjärnglans.
Jag sökte mig till Ronneby där jag läste Tekniskt Basår i Högskolan i Ronneby/Karlskrona, numera känd som Blekinge Tekniska Högskola, BTH. Där stiftade jag inte bara bekantskap med min nuvarande fru, utan även med Java 1.1. Jag fortsatte att läsa Programvaruteknik och startade sedan eget i Norrköping som webbdesigner/utvecklare. Karriären fortsatte som utvecklare i Köpenhamn och senare som konsult i Malmö. När det var dags att flytta 'hem' igen tog jag anställning på Sogeti som Javautvecklare. Det var 2009 och jag visste då inget om Sogeti utan det var faktiskt ren slump.

Min karriär på Sogeti:
Trots att jag anställdes med titeln Javautvecklare drogs jag ständigt mot mina rötter i webben, kanske främst för dess närhet till användaren. Android dök sedan upp och där kunde jag kombinera mina java-kunskaper med mitt intresse för användargränssnitt. Numera är jag Sr. Android- och webbutvecklare och den rena java-utvecklingen ligger på hyllan bredvid det dammiga SCJP-certet.

Vad brinner du mest för inom ditt expertområde?
Det är användarupplevelsen som avgör om en app eller hemsida är bra eller inte. Således är det utvecklingen nära slutanvändaren som motiverar mig mest. Jag tar gärna på mig UX-hatten när vi pratar design, användarvänlighet och interaktionsdesign med våra kunder.

Hur kan en vanlig dag på jobbet se ut?
Som Android-utvecklare har jag oftast kunnat ta uppdragen hem till kontoret. Här blir det finkaffe till morgonmötet över telefon och sedan full fart på utvecklingen. Någon gång under dagen är det klokt att kolla mejl och har jag lunchlåda blir det tid över till lite pill på kontorets IoT-satsning under lunchen. Dagen kan avslutas med en del-leverans i form av ett mejl och uppdaterad app till kunden att utvärdera.

Varför jobbar du på Sogeti?
Jag får såväl spännande som utmanande och varierande uppdrag. Det är oftast rätt högt i tak och mycket att säga till om i utvecklingen, och det är såklart väldigt givande och motiverande. Jag trivs också bra med mina kollegor här i Norrköping samtidigt som det är väldigt kul att ha så många runt om i Sverige, även om vi inte träffas så ofta.

todo todo
Kontakt
  • Johan Sebring
    Johan Sebring
    Sr Android- och webbutvecklare
    076-774 66 77
Faktaruta

Namn: Johan Sebring
Titel: Sr Android- och webbutvecklare
Född: 1979
Bor: Luddingsbo - i gränslandet mellan Norrköping och Söderköping
Familj: Fru och två barn, Polly 5 år och Sandor 2½ år.
Fritidsintressen: Kung Fu, ölbryggning, snowboard och lite ljud och teknik på det.

 

Creating your Digital Enterprise