Jörgen Nybrolin
OM OSS
JOBB

"Jag förlänger lunchen och går ut och springer med mina kompisar"

Möjligheten att jobba med "lokala lösningar på global grund" är inte bara en slogan för Jörgen Nybrolin, utan något han verkligen uppskattar. Den sätter honom i kontakt med kolleger över hela världen och skapar en kunskapsbank som också får kunderna att jubla.

Jörgen NybrolinBeskriv dig själv med tre ord:
Glad, social och vill basera beslut på fakta.

Berätta lite om din bakgrund:
Jag har en tvådelad väg in i yrkeskarriären. Den ena är att jag redan från 15-årsåldern regelbundet (kvällstid/helger och sommarjobb) hade anställning som journalist på dagstidningar i Örebro där jag växte upp. Den andra är studierna till civilingenjör (Industriell Ekonomi) i Linköping. Efter examen kombinerade jag ihop de två delarna och började jobba med medieutveckling/affärsutveckling webb. Jag fick anställning som webbchef för Corren.se med mixen journalister, säljare och webbutvecklare i teamet och fortsatte sedan på den vägen men breddade mig löpande och jobbade med fler typer av digitala kanaler.

Min karriär på Sogeti:
Direkt från mediebranschen var det naturligt att leda projekt för publika webbar och interna informationswebbar (intranät). Jag hade inte tidigare jobbat med vare sig Episerver eller SharePoint så det var nya bekantskaper att lära känna. I Linköping har vi förmånen att jobba med många statliga verk genom ramavtal så kunskapen om myndigheter och deras behov/krav blev en viktig del att lära sig. Numera tar jag rollen som huvudprojektledare för bredare och större systemutvecklingsprojekt, därmed blir det även en hel del process- och verksamhetsutveckling. I mitt senaste projekt har jag haft utvecklingsteamet i Indien som med Sogeti-benämning kallas RightShore-leverans. Den kulturella delen och besök i Bangalore, Indien är kul inslag i karriären. Sedan hösten 2018 är jag också teamchef vilket känns otroligt kul och givande. 

Vad brinner du mest för inom ditt expertområde?
För mig är det unika och mest givande med konsultlivet att vi får förmånen att vara en katalysator och bidra med en positiv injektion till ett företag/myndighet. Inom ett uppdrag kan vi tillföra extern erfarenhet och föreslå nya lösningsförslag som bara för att den är annorlunda mot hur det har gjorts tidigare ofta gör underverk för slutresultatet. Det här leder i sin tur till beröm och och uppskattning som är suveränt kul att få i sitt dagliga arbete.

Hur kan en vanlig dag på jobbet se ut?
Projektplanering och uppföljning. Allt som oftast med de vanliga verktygen Excel, PowerPoint, mejl och TFS. Möten med referensgrupper, styrgrupper och leveranssäkringsgrupper. Diskussionsmöten med arkitekter och utvecklare om lösningsförslag. När man ska beskriva det moment för moment kanske det inte låter så speciellt och annorlunda, men det är såklart innehållet i mötena och hur vi kan bidra med ny information som gör arbetsdagen kul och givande. En-två gånger i veckan förlänger jag lunchen och är ute och springer med kompisar som jobbar i närheten.

Varför jobbar du på Sogeti?
För att det ger mycket att vara en katalysator i utvecklingsarbetet. Jag kan som extern resurs dessutom driva på mer i en specifik fråga och därmed få ett annat resultat. En viktig del som jag trivs enormt med är vårt arbetssätt ”lokala lösningar på en global grund”. Jag får jobba med olika verksamhetsområden i närområdet och kan som projektledare snabbt koppla in nationella och ibland även globala experter på ett område när det behövs. Det kan vara för att finna lösningen på en detaljfråga eller för en bredare systemlösning. Oavsett vilket så är det häftigt att se vilken detaljkunskap vi sitter inne med och att vi bidrar genom att dela med oss av den. Det är när vi gör det som vi får suverän feedback från våra uppdrag och tro mig, då är det himla kul att vara på jobbet!

KONTAKT
  • Jörgen Nybrolin
    Jörgen Nybrolin
    Teamchef/Projektledare
    072-533 86 50

    Sorry, this content can only be visible if Functional Cookies are accepted. Please go to the Cookie Settings and change your preferences.

Faktaruta

Namn: Jörgen Nybrolin

Titel: Projektledare

Född: 1978

Bor: Ljungsbro, strax norr om Linköping

Familj: Gift med Karin och två barn, Alva tre år och Vilma fyra månader.

Fritidsintressen: Till vardags löpning, mountainbike och längdskidor. På helger och semstrar vandring, kajak, turskidor och andra friluftsaktiviteter.

Det här kan vi erbjuda
Skriv ut E-post