Julia Lundmark Weinz
OM OSS
JOBB

"Jag skapar användarvänliga IT-lösningar. Idag."

På kontoret hos oss i Stockholm hittar ni Julia. Hon arbetar som Business Analyst och förändringsledare och vill bidra till att skapa en mer jämställd IT-bransch. Det var framförallt interaktionen mellan människor och teknik som lockade henne hit. Lär känna Julia mer här.

Beskriv dig själv med tre ord:
Lyhörd, ambitiös och metodisk.

Berätta lite om din bakgrund:
Min väg till IT-branschen har inte varit solklar. På gymnasiet i Luleå där jag kommer ifrån pluggade jag faktiskt ekonomi med fördjupning inom entreprenörskap. Där läste jag även kurser i ledarskap och psykologi som fick mig att få upp ögonen för beteendevetenskap. Jag har dock alltid varit nyfiken och experimenterat med teknik och design. När jag senare började fundera på universitetsstudier och såg att Umeå universitet hade ett tvärvetenskapligt program som hette just ”Beteendevetenskapliga programmet med inriktning mot IT-miljöer” så kändes det som den perfekta kombinationen för mig. 

Under min studietid har jag testat på programmering, men det är framförallt  interaktionen mellan människor och teknik som intresserade mig. När jag väl tog examen 2018 hoppade jag på ett trainee-program på Försäkringskassans IT-avdelning i Sundsvall som gav mig en jättebra start på karriären med överblick för hela utvecklingsprocessen. Jag har sedan arbetat på Umeå universitet i ett par händelserika år med varierande IT-leveranser, krav, förvaltningsåtaganden och implementationsprojekt i roller som förvaltningsledare, projekt- och förändringsledare.

Våren 2022 rörde jag mig söderut mot Stockholm för nya jobbmöjligheter och började på Sogeti i augusti.

Din karriär på Sogeti:
Min resa till Sogeti började faktiskt redan som medlem i det kvinnliga nätverket #addher och adept i mentorskapsprogammet Match and Go i Umeå som Sogeti ligger bakom. Jag deltog i två lyckade omgångar och hade turen att matchas med en grym mentor på Sogeti (Anna-Karin Hammar) som sedermera blev min referens in i bolaget. Min flytt ner till Stockholm våren 2022 öppnade upp för nya jobbmöjligheter och sedan augusti 2022 arbetar jag som konsult på Sogeti. Mitt första konsultuppdrag blev som Business Analyst inom en verksamhet inom transportsektorn.

Som Business Analyst fokuserar jag på helheten och är en slags brygga mellan verksamhet och IT. Det kan låta lite luddigt men jag deltar i allt från förstudiearbete, till genomförande av projekt där jag faciliterar, analyserar och strukturerar en verksamhet, t.ex. tar fram nulägesanalyser, krav för IT-utveckling, kartlägger intressenter eller arbetar med kommunikation- och plan för en förändringsresa.

Parallellt på Sogeti engagerar jag mig i interna uppdrag som lokal driver för det kvinnliga nätverket #addher och driver tillsammans med mina konsultkollegor Nina och Annika ett nystartat kompetensområde inom förändringsledning.

Vad brinner du mest för inom ditt expertområde?
Användarupplevelse (UX), kommunikation och förändringsledning är områden som jag brinner extra för. Jag arbetar för att få verksamheten och IT-folket att förstå varandra och att hitta smarta lösningar som verksamheten verkligen har nytta av.

Hur delar du med dig av din expertis?
Jag försöker vara inne på Sogetikontoret åtminstone någon dag i veckan och delta på olika kompetensområdesträffar och nätverk där vi diskuterar olika teman. En annan bra grej är att dela artiklar, utbildningar och tips med kollegor. Det fungerar åt båda hållen, jag lär mig massor av andra!

En riktigt bra dag på jobbet, vad händer då?
Kreativa arbetsuppgifter och när mycket blir gjort! Generellt varierar mina arbetsdagar ganska mycket vilket jag trivs bra med. Jag har förmånen att kunna sitta både på Sogeti-kontoret, hemma och ute hos kund så det är skönt med miljöombyten. 

Hur är en typisk sogetiare?
Kompetent, hjälpsam och handlingskraftig.

Varför jobbar du på Sogeti?
Jag tycker jämställdhet inom IT är en viktig fråga som Sogeti lyfter. Jag lockades även av bredden, olika kompetenser och uppdrag på ett ställe med möjligheten att få testa på lite olika saker. Företagskulturen är dessutom familjär, trots storleken på bolaget, med bra förmåner och gott om utvecklingsmöjligheter för den som vill. Det råder heller ingen brist på initiativ till aktiviteter utanför jobbet – AW:s, pingisturneringar och andra roliga saker. 

Sökes: Nya medarbetare
CONTACT
  • Julia Lundmark Weinz
    Julia Lundmark Weinz
    Business Analyst, Stockholm
    076-131 31 82

    Sorry, this content can only be visible if Functional Cookies are accepted. Please go to the Cookie Settings and change your preferences.

FAKTARUTA

Född: 1995
Bor: Stockholm 
Familj: Sambo
Fritidsintressen: En kombination av friluftsliv, styrketräning, god mat, heminredning och pyssel.

Nyfiken på våra förmåner?