Kerstin Hällberg
OM OSS
JOBB

”Jag gillar att ha koll på både helhet och detaljer”

Kerstin på Sogeti i Umeå är en av våra superhjältar som brinner för att säkerställa kvalitet och få ut nya releaser i tid. Som driver för vårt kvinnliga IT-nätverk #addher engagerar hon sig också stark i att synliggöra, dela kunskap och lyfta branschens kvinnor.

Beskriv dig själv med tre ord:
Kommunikativ, noggrann, positiv.

Berätta lite om din bakgrund:
Jag har tidigare arbetat som Teknikinformatör i massor med år, detta då jag hade ett teknikintresse från gymnasieutbildningen och därefter studier på Universitetet med tyngdpunkt på Medie- och kommunikationsvetenskap i bagaget. Valde därefter ett nytt djärvt kliv i livet att söka till ett traineeprogram på Sogeti 2007, inriktat mot en av våra största kunder med bland annat Teradata SQL och Mainframe- utbildning.

Min karriär på Sogeti:
Efter traineeperioden arbetade jag inom kundens svenska DataWarehouse förvaltning med dagligt arbete och utveckling samt beredskap och jour vid månadsladdningar. Var sedan ett kortare tag på en av våra myndighetskunder med kravanalys, för att därefter åter vara i uppdrag på den första kunden som Testledare både inom diverse projekt och inom SDW Business Intelligence release team.

Vad brinner du mest för inom ditt expertområde?
Att med struktur och ordning både ha ett helhetsperspektiv och att förstå de detaljer som behövs för att nå kvalitet. Att inte lämna något obesvarat, utan försöka hitta svar för att få ihop alla delar i en release i tid.

Hur kan en vanlig dag på jobbet se ut?
Jag har mycket tid i Business Intelligence release-teamet där vi har kontinuerlig uppföljning och kvalitetsavstämning med de team/projekt som testar och ämnar produktionssätta. Här gäller det att försöka sätta sig in i deras delar och ifrågasätta och många gånger synka mellan flera parter och testmiljöer. En hel del möten via skype med personer som förutom på kontoret i Umeå finns i Stockholm och Baltikum. Sedan har jag utöver mitt dagliga konsultarbete även engagemang i vårt kvinnliga nätverk #addher där jag är en av två drivers för Umeå. Jag gillar att nätverka och ta del av nya saker.

Hur är en typisk sogetiare?
Välkomnande, inbjudande till att dela med sig av både kunskap och trevligt sällskap, nyfiken, aktiv, flexibel.

Varför jobbar du på Sogeti?
På Sogeti finns möjlighet att ta del av många olika områden i och med att vi anställda finns hos många kunder. Det är en flexibel arbetsplats med möjligheter att utvecklas. Jag har också haft förmånen att vara hos en kund med mycket trevliga arbetskollegor.

todo todo
KONTAKT
  • Kerstin Hällberg
    Kerstin Hällberg
    Testledare, Umeå
    070-640 66 96
FAKTARUTA

Namn: Kerstin Hällberg

Titel: Testledare

Född: 1967

Bor: Mariedal, Umeå

Familj: Maken Thomas och döttrarna Alicia 17 år och Emmy 14 år

Fritidsintressen: Vara i stugan vid havet, friluftsliv med familjen och vår Flatcoated retriever Malva, umgås med härliga vänner och körsång