Kristin Eriksson
OM OSS
JOBB

“Ge mig en databas och jag är lycklig”

BI-arkitekten och utvecklaren Kristin på Sogetis Nyköpingskontor älskar att hitta logiska samband i data. Lär känna henne här!

Beskriv dig själv med tre ord:
Positiv, engagerad, driven.

Berätta lite om din bakgrund:
Pluggade Systemvetenskaplig linje på högskolan. Jobbade som konsult med programmering/ systemutveckling i Stockholm ett antal år runt millennieskiftet. Flyttade till Nyköping och började på D-data Landstinget Sörmland där jag började jobba med deras BI-plattform, först inom Cognos, men sedan mer och mer med Microsoft. Kände att jag hittat min grej och tycker BI är ett jättespännande och kul område. Man jobbar från kundens källsystem med datamodellering, transformera data, lagra om den smart, hitta struktur, bygga kuber och sedan göra snygga visualieringar i Power BI. Ge mig en ny databas och jag blir lycklig. Jobbade efter D-data några år i Norrköping som konsult inom BI-utveckling. Har nu jobbat med BI sedan 2005 inom många områden såsom vårddata, ambulansuppföljning, försäljning, produkter, lager, ekonomisk uppföljning,personaluppföljning och nu senaste inom skog och pappersindustrin.

Min karriär på Sogeti:
Jag började i mars 2017 på Nyköpingskontoret som ligger centralt i hamnen i Nyköping. Har uppdrag inom BI-utveckling och BI-arkitektur. Är medlem i SEAN Femme, Sogetis nätverk för kvinnliga arkitekter och sedan augusti 2018 är jag kompetensområdesanvarig för området Analytics & Cognitive.

Vad brinner du mest för inom ditt expertområde?
Felsökning i databaser och att hitta logiska samband i data och skapa snygga visualiseringar.

Hur kan en vanlig dag på jobbet se ut?
Börjar dagen med att delta i morgonbestyr hemma vilket är en lyx när jag tidigare pendlat och åkt innan alla vaknade. Tar cykeln till kunden som finns i centrala Nyköping. Morgonen börjar med kolla igenom e-posten och fundera ut en plan för dagen. Strax innan 9 har vi morgonmöte i en kvart där alla vi i utvecklingsteamet går igenom vad de gjorde igår och vad de ska göra idag och om de behöver hjälp med något. Sen fortsätter dagen med mycket utveckling, men också med möten med kravställare om vad de behöver inom BI och möten där vi sätter upp riktlinger för hur vi ska jobba och mycket annat. Det kan också trilla in något felärende på något som behöver åtgärdas på en gång. 

Varför jobbar du på Sogeti?
Gillar tanken med det lilla kontoret där vi engagerar oss i och utvecklar lösningar för de lokala kunderna. Samtidigt har vi hela Sogeti bakom oss med komptensområden, nätverk, innonvationsträffar och kurser där man kan deltaga och utvecklas. Jag känner mig sedd på Sogeti! Sedan, det bästa av allt är mina kollegor i Nyköping.

todo todo
KONTAKT
  • Kristin Eriksson
    Kristin Eriksson
    Business Intelligence-arkitekt/utvecklare, Nyköping
    076-135 99 01
FAKTARUTA

Namn: Kristin Eriksson

Titel: Business Intelligence-arkitekt/utvecklare

Född: 1974

Bor: Radhus i Nyköping

Familj: Man, dotter född 2002, son född 2004 och Cockerspaniel flicka född 2013.

Fritidsintressen: Umgås med familj och vänner, se på Game of Thrones, lyssna på Kent och så lite träning.