Lena Buhre
OM OSS
JOBB

"Det är en enorm förmån att få ta del av denna kompetens"

Att beskriva en dag på Sogeti är inte lätt, menar Lena Buhre. Men inte för att hon fortfarande är relativt nyanställd, utan för att alla dagar är så olika. Det enda man med säkerhet kan veta är att själva jobbet är intressant och att stämningen är på topp. Samt att möjligheterna är oändliga.

Lena BuhreBeskriv dig själv med tre ord:
Analytisk, nyfiken och engagerad.

Berätta lite om din bakgrund:
Uppvuxen i Stockholm med en utbildningsbakgrund inom bioteknik. Även om bioteknik är intressant blev det runt 2011 utkonkurrerat av IT, och 2012 började jag läsa data- och systemvetenskap på Stockholms universitet. Jag minns tydligt hur jag satt på den första föreläsningen i en grundläggande kurs i säkerhet och blev helt såld! Från den dagen har jag varit en säkerhetsnörd ut i fingerspetsarna, det var verkligen som att hitta hem.

Min karriär på Sogeti:
Började i augusti 2015 och ser fram emot att jobba inom säkerhetstest länge framöver.

Vad brinner du mest för inom ditt expertområde?
Allt! Jag känner inte att jag har hittat någon specifik nisch inom säkerhet än, allt är än så länge väldigt intressant. Just nu jobbar jag främst med applikationssäkerhetstest (AST) och det är något som intresserar mig enormt samtidigt som det är högaktuellt då över 80 procent av alla cyberattacker sker på applikationsnivå.

Hur kan en vanlig dag på jobbet se ut?
Det varierar väldigt mycket, vilket jag verkligen gillar. Det enda man kan veta säkert är att arbetsuppgifterna är intressanta och stämningen på kontoret på topp. Det kan helt enkelt inte bli annat än bra när man får jobba med det man brinner för.

Varför jobbar du på Sogeti?
Jag jobbar på Sogeti för att få vara en del i den nya satsningen inom säkerhetstest. Säkerhet är något jag brinner för och jag kan inte tänka mig att jag skulle kunnat hamna på ett bättre ställe. Hos Sogeti är kompetensen inom just säkerhet och test stor och det är en enorm förmån att få ta del av denna kompetens. Utöver detta har jag märkt att Sogeti satsar på sina anställda och utvecklingsmöjligheterna är oändliga, här finns helt enkelt utrymme att växa.

 

KONTAKT
  • Lena Buhre
    Lena Buhre
    Security Tester
    072-534 09 07

    Sorry, this content can only be visible if Functional Cookies are accepted. Please go to the Cookie Settings and change your preferences.

Faktaruta

Namn: Lena Buhre

Titel: Säkerhetstestare

Född: 1984

Bor: Stockholm

Fritidsintressen: Mountainbike och klättring. Utöver detta försöker jag för närvarande lära mig spela fiol, till mina grannars stora förtret…

World Quality Report 2017-18