OM OSS
JOBB

"att arbeta i team ger så mycket energi"

Variation är ett av nyckelorden när Li Strid beskriver sin varför hon gillar sitt jobb. Uppdrag och lösningar varierar, liksom storleken på kundföretagen. Att hon dessutom får jobba med ett superbra team ger henne extra energi.

Beskriv dig själv med tre ord:
Positiv, engagerad och målinriktad

Berätta lite om din bakgrund: 
Jag tror att jag präglats mycket av min uppväxt på landet med pappa som månskensbonde och med en supermamma som gjorde allt från att laga mat till att ta i ute på gården.
Där fanns alltid att göra och mina föräldrar var inte direkt arbetsskygga. Vi fick vara med på mycket och det har gjort mig nyfiken och målinriktad. Jag studerade till Civilekonom och jobbade den närmaste tiden innan Sogeti som Controller och IT-ansvarig på ett konsultbolag. Jag var inte själv i tankarna att byta jobb eller bransch men när jag satte mig ner med min nuvarande chef, Martin Olsén, väcktes min nyfikenhet och jag tog ett beslut som jag inte ångrat.

Min karriär på Sogeti:
Jag började på Sogeti och drev ett mindre projekt innan jag gick hem för att vara mammaledig under ett år. Redan innan jag började på Sogeti fick jag berätta att jag var gravid, planerat, men inte så snart in i ny tjänst. Den positiva reaktionen och stödet jag fick var oslagbart! Mitt dåliga samvete över den dåliga tajmingen stillades. Nu är jag tillbaka, min första kund vill fortsätta jobba med mig och jag har nya kunder under mina vingar. Jag höll mig inte helt borta från kontoret under min föräldraledighet, utan sladdade in ganska ofta och byggde relationer med mina fantastiska kollegor.

Vad brinner du mest för inom ditt expertområde?
Jag jobbar med SharePoint och det mest fantastiska med det är användarvänligheten och alla möjligheter. Att ha ett från grunden bra verktyg som accepterar att vi successivt skapar kundanpassade lösningar känns toppen. Kunden kan ta det i sin egen takt och vi har möjligheten att tillsammans med dem skapa hållbara lösningar.

Hur kan en vanlig dag på jobbet se ut?
En vanlig dag på jobbet är jag ute hos kund och därifrån kan dagen ta olika riktningar. Det passar mig bra att ha möjligheten att vara flexibel och ändra riktning utefter vad kunden efterfrågar. Kontakten med organisationen och insikten i deras verksamhet är för mig det viktigaste, då får  jag en chans att erbjuda kvalitet och komma med nya idéer och infallsvinklar. Jag sitter även på kontoret och skapar allt från projektplaner till manualer.

Varför jobbar du på Sogeti?
På Sogeti har jag utrymme att utvecklas. Jag har förtroende att göra både det jag är bra på och sådant jag har utvecklingspotential inom. Jag får arbeta individuellt och i team vilket passar mig utmärkt. Jag är självständig och trygg i mig själv men att arbeta i team ger så mycket energi och jag har så mycket att lära mig av mina kompetenta kollegor.

todo todo
Kontakt
  • Li Strid
    Li Strid
    Projektledare
    072-536 25 03
Faktaruta

Namn: Li Strid

Titel: Projektledare

Född: 1984

Bor:  Borlänge

Familj: Man, son – Lennox 1år och en hund – Iron, 2årig beagle

Fritidsintressen: Friluftsliv, CrossFit, odla och skratta

World Quality Report 2017-18