Linnéa Bergman
OM OSS
JOBB

"Jag skapar morgondagens datadrivna beslut. Idag. "

Linnéa, är Data Engineer på Sogeti i Stockholm. Hon snubblade över en rekryteringsannons på LinkedIn, gick Sogetis trainee-program Careerbooster och sedan dess jobbar hon hos oss med att analysera data, bland mycket annat. Lär känna Linnéa mer här.

Beskriv dig själv med tre ord:
Nyfiken, lättlärd och lagspelare.

Berätta lite om din bakgrund:
Efter gymnasiet flyttade jag från en liten by utanför Luleå till Stockholm för att plugga till civilingenjör och lärare med inriktning informations- och kommunikationsteknik på KTH. Våren 2022 tog jag examen och fick mitt första jobb inom IT på Sogeti direkt därefter.

Min karriär på Sogeti:
Efter examen från universitetet började jag direkt på Sogetis CareerBooster-program på dataspåret. Ganska snabbt därefter fick jag möjligheten att delta i ett projekt hos en stor kund, nu är jag med i ett toppen-team som jobbar med systemunderhåll och utveckling. 

Vad brinner du mest för inom ditt expertområde?
Jag gillar att gräva ner mig i problem och att lösa dem. Det är också en stor del av mitt uppdrag: att felsöka problem som uppstått, hitta och analysera felet och komma fram till en lösning på problemet. Ett stort plus är att jag får göra detta tillsammans med mitt otroligt kompetenta team.

Hur delar du med dig av din expertis?
Jag gillar att lära ut och jag gillar att prata om det jag tycker om, vilket är en nyckel för att dela med sig av kunskap. Just nu är jag i en position där jag är den som tar del av en stor mängd kunskap och lyssnar mer än gärna på andra som vill dela med sig av sin expertis, för det finns det gott om på Sogeti. 

En riktigt bra dag på jobbet, vad händer då?
Jag och mitt team löser problem och bockar av saker på att-göra-listan. Helst är detta på en torsdag då vi har schemalagt fika och vi kan ta ett välbehövligt break tillsammans. Ett gott samtal och några skratt är receptet på en bra arbetsdag, vilket är vanligt förekommande hos Sogeti. 

Hur är en typisk sogetiare?
Det finns en stor variation av människor som jag tycker är typiska sogetiare. Om jag måste beskriva en typisk sogetiare är det en person som är öppensinnad, innovativ, kompetent, trevlig och bidrar till gemenskap. 

Varför jobbar du på Sogeti?
Jag snubblade över en jobbannons på LinkedIn en dag och idag är jag väldigt glad över att vara en del av Sogeti. Jag beundrar verkligen det förtroende och de möjligheterna jag har fått som nykläckt konsult i arbetslivet, det är viktigt för mig och min egen utveckling. Dessutom gillar jag den öppna och välkomnande arbetskulturen, utvecklings- och utbildningsmöjligheterna samt alla aktiviteter som anordnas både under och efter arbetstid. 

Sökes: Nya medarbetare
KONTAKT
  • Linnéa Bergman
    Linnéa Bergman
    Data Engineer, Stockholm
    076-125 20 92

    Sorry, this content can only be visible if Functional Cookies are accepted. Please go to the Cookie Settings and change your preferences.

FAKTARUTA

Namn: Linnéa Bergman
Titel: Data Engineer
Född: 1998
Bor: Stockholm
Familj: föräldrar, syskon och ett gäng syskonbarn
Fritidsintressen: kolla på sport, läsa böcker och vara ute i naturen

Ledningsgrupp Stockholm
Skriv ut E-post