Linnea Åberg
OM OSS
JOBB

"Jag skapar framtidens samhällsnytta. Idag."

På vårt kontor i Luleå hittar vi Linnea som är testare och testledare. Hon brinner för krav och test som skapar nytta för kunder. När hon inte jobbar ägnar hon mycket av sin lediga tid till att träna dotterns fotbollslag. Lär känna Linnea lite mer här.

Beskriv dig själv med tre ord:

Nyfiken, analytisk och ambitiös.

 

Berätta lite om din bakgrund:
Jag är född och uppvuxen här i Luleå. Några år efter gymnasiet så flyttade jag till Uppsala för att studera ekonomi. Efter studierna började jag arbeta i Stockholm på en av Sveriges storbanker och det var under den tiden som jag halkade in på IT, sedan dess brinner jag för krav och test, och arbetar gärna i roller där jag får kombinera IT och ekonomi. Under mina år på banken hann jag testa på olika roller som kravanalytiker, testare, testledare och systemägare. Mina olika roller har gett mig kunskap och förståelse för hela utvecklingsprocessen, från att planera och kravställa till att kvalitetssäkra och slutligen driftsätta och implementera. Efter många år i vår vackra huvudstad gick flyttlasset åter hem till Luleå. Jag valde att lämna bank- och finansbranschen och har sedan dess arbetat mot offentlig sektor, där jag idag arbetar med test och testledning.

 

Din karriär på Sogeti:

Allting började med att jag blev kontaktad via Linkedin av Amanda Wänman som fått tips om mig. Sedan träffade jag Erika Isaksson som är teamchef på kontoret i Luleå för en intervju och på den vägen är det. Jag började på Sogeti under hösten 2022 och samma dag som jag började, klev jag in i ett uppstartsmöte som testledare hos en kund. Det blev mitt första uppdrag som jag nu, cirka två år senare, fortfarande är kvar i.

 

Vad brinner du mest för inom ditt expertområde?

Jag brinner för krav och test och att skapa ett mervärde och nytta hos kunden. Jag vill förstå hur system fungerar och hur det integrerar med annat. Jag vill hitta värdefull information till beslutsfattarna och skapa förståelse om systemet till slutanvändarna.

 

Hur delar du med dig av din expertis?

Genom att vara öppen och att dela med mig av tidigare erfarenheter.

 

En riktigt bra dag på jobbet, vad händer då?

En riktigt bra dag på jobbet då löser teamet svåra frågor som gör att vi tar oss framåt, jag fikar och umgås med kollegorna, vi driftsätter något som vi arbetat med under en längre tid, vi får se resultatet av det arbete vi gjort och ser den förbättring och mervärde det skapat.

 

Hur är en typiskt sogetiare?

En typisk sogetiare skulle jag säga ser möjligheter där andra ser hinder. Mina kollegor på kontoret i Luleå och de som jag haft förmånen att träffa på i mitt uppdrag är hjälpsamma, ambitiösa och framför allt väldigt trevliga.

 

Varför jobbar du på Sogeti?

Jag arbetar här för alla valmöjligheter som erbjuds, det är bara du själv som sätter gränserna. Jag gillar att vi är en stor organisation med alla dess möjligheter, samtidigt som vi har en stark lokal anknytning. Balans i livet är något som är väldigt viktigt för mig samt att ha möjlighet att vidareutveckla sig och bägge delarna erbjuds på Sogeti.

 

Sogeti på topplistan igen
KONTAKT
  • Linnea Åberg
    Linnea Åberg
    Testare, Luleå
    076-136 07 69

    Sorry, this content can only be visible if Functional Cookies are accepted. Please go to the Cookie Settings and change your preferences.

FAKTARUTA

Namn: Linnéa Åberg

Titel: Testledare & testare

Född: 1981

Bor: Luleå

Familj: Sambo och 3 barn

Fritidsintressen: Större delen av min fritid ägnas åt familjen och mycket tid spenderas på fotbollsplaner sommartid då jag är fotbollstränare för dotterns lag. Gillar för övrigt att träna, resa och spendera tid i stugorna i Tornedalen och Abisko.