Linnéa Filipsson
OM OSS
JOBB

”Jag älskar att leverera över förväntan”

Möt Linnéa, projektledare på Sogeti i Luleå, som brinner för att jobba i team och att där motivera och engagera varandra till att lyckas med mer än det man från början trodde var möjligt.

Beskriv dig själv med tre ord:
Driven, positiv, problemlösare.

Berätta lite om din bakgrund:
Jag kommer ursprungligen från Skellefteå, men har hunnit bo i Umeå, Linköping, Stockholm och även en sväng i England för att tillslut hamna i Piteå. Under gymnasietiden gick jag bild- och formprogrammet, vilket är en lång väg till det jag gör idag, men programmet lyckades ändå förbereda mig för mina studier på Umeå Universitet. Min examen i informatik från programmet Beteendevetenskap med inriktning mot IT-miljöer tog jag våren 2014, sedan dess har jag hunnit flytta totalt 11(!) gånger innan jag och min man tillslut hamnade i vårt nuvarande hus. Jag trivs som allra bäst när jag får arbeta tillsammans i nya team där vi svetsar ihop oss och tillsammans levererar över kundens förväntan.

Min karriär på Sogeti:
Hösten 2016 började jag hos Sogeti i Luleå som projektledare. Tidigt hamnade jag hos en myndighet inom offentlig sektor som uppdagsledare inom förvaltning för ett dokument- och ärendehanteringssystem där jag stannade i drygt 1,5 år. Jag hoppar gärna på nya möjligheter och som tur är finns alltid nya utmaningar och tillfällen hos Sogeti. Sedan dess har jag klivit vidare till in-house projekt med olika deltagare som ofta är spridda runt om olika kontor inom Sogeti-koncernen. Utöver min roll som projektledare är jag även högst involverad i #addher som local driver och planerar, hittar intressanta föreläsare, nya ämnen att diskutera och bokar upp våra möten i Luleå.

Vad brinner du mest för inom ditt expertområde?
OTACE - On Time Above Client Expectation. Det är det absolut roligaste! Att tillsammans med ett team motivera och engagera varandra till att lyckas med mer än det man från början trodde var möjligt. Därför gäller inte OTACE bara kunden, utan också oss som team. På grund av detta brinner jag för att sätta upp tydliga gemensamma mål och att efteråt ge oss en ordentlig klapp på axeln. Det är först när teamet har lyckats som jag också har gjort det och det är också då som kunden gärna vill se oss där igen – En vinst för oss alla helt enkelt.

Hur kan en vanlig dag på jobbet se ut?
Som projektledare gäller det att ha koll på det mesta. Därför är avstämning med teamet en viktig del i min vardag. Jag ser till att röja undan eventuella hinder som mina team-medlemmar har. Det kan vara allt från att lösa mer tid, pengar eller utrymme för enskilda medlemmar eller att hålla kontakten med kunden för att meddela dem var i processen vi befinner oss just nu. Självklart delar jag även med mig av projektets framfart till interna styrgrupper eller andra intressenter. Min roll och mitt arbete handlar därför i stort sett om kommunikation och tydlighet i alla typer av situationer.

Varför jobbar du på Sogeti?
Under min studietid var Sogeti en ständigt närvarande spelare som tidigt gjorde det tydligt att det är fullt möjligt att starta och utveckla sin karriär hos dem. Ett år hann jag arbeta som fastanställd innan jag insåg vilken möjlighet det är att arbeta som konsult. Nya utmaningar på olika ställen, många nya människor som ger ett brett kontaktnät, konstant nya mål att nå och möjlighet att testa på det som man annars kanske aldrig vågat. Hos Sogeti finns även möjlighet att klättra inom koncernen och att dessutom prova på att arbeta på olika kontor i hela landet – och t.o.m. världen! Det är helt enkelt ett friare sätt att lära sig fler och mer saker som anpassas efter just vad du vill. 

todo todo
KONTAKT
  • Linnéa Filipsson
    Linnéa Filipsson
    Projektledare, Luleå
    072-225 67 11
FAKTARUTA

Namn: Linnéa Filipsson

Titel: Projektledare

Född: 1990

Bor: Piteå

Familj: Man och katt

Fritidsintressen: Träning, trädgård, vänner och familj.