Linus Degrell
OM OSS
JOBB

"Jag ser ett bolag som är måna om sina anställda"

Linus Degrell hoppas bli kvar på Sogeti ett bra tag framöver. Efter tre månader som konsult inom Cyber Security ser han ett företag som inte bara satsar på sina medarbetare, utan också har mycket att förmedla inom hans eget område: applikationssäkerhet.

Linus DegrellBeskriv dig själv med tre ord:
Ung i sinnet (eller: Pålitlig, Intresserad och Uppmärksam)

Berätta lite om din bakgrund:
Jag har jobbat med cybersäkerhet sedan sent 1990-tal när jag började med IT. Innan dess hade jag knappt rört en dator men insåg att IT var framtiden och halkade snabbt in på säkerhetsbiten. Mestadels har jag jobbat med sårbarhetstestning, applikationssäkerhet, nätverkssäkerhet och utbildning och alltid varit nära slutkunden då jag verkligen gillar att jobba med människor. Jag har också jobbat med internationellt under flera år och då med partners både med leverans av säkerhetstjänster och med coaching av säljande partners. Det har inneburit en hel del resande under åren med många värdefulla insikter och erfarenheter i bagaget på vägen hem.

Min karriär på Sogeti:
Började i mars 2015 och jag hoppas att den håller i sig länge. Har precis påbörjat det första längre uppdraget, som handlar om applikationssäkerhet, efter en tid av introduktion och interna uppgifter.

Vad brinner du mest för inom ditt expertområde?
Applikationssäkerhet, det är ett hett och väldigt nödvändigt område som påverkar alla företag idag på ett eller annat sätt idag. Det faktum att vi har så mycket att förmedla inom cybersäkerhet är också väldigt engagerande, att lyfta från tekniken och se verkligheten och processerna bakom är nödvändigt. Att höja den generella förmågan är lika viktigt som att leverera vår spetskompetens.

Hur kan en vanlig dag på jobbet se ut?
Dagen börjar alltid med kaffe. Eftersom jag bor lite avsides kan den starta rätt tidigt, som i onsdags. Kanske 06:40 flyg till jobbet följt av en snabb promenad till kontoret för att bygga in dagens motion. Eftersom jag är i början av ett projekt blir det mycket kontakt med människor under dagen vilket alltid är lärorikt och oftast trevligt. Slutar dagen med dokumentation för att samla ihop allt och sedan den där promenaden igen till flyget bara för att inse att det är inställt och det var det sista den dagen. Så en dag kan sluta (ofrivilligt) sent, medan andra slutar när de ska och då kan ett gympass eller en hojtur rensa skallen.

Varför jobbar du på Sogeti?
Jag ser ett bolag som satsar på och är mån om sina anställda. Jag ser ett bolag som ger möjligheter för utveckling och som är internationellt aktivt. Jag ville komma till en stor organisation och jag vill ha möjligheten att utvecklas, dessutom kan jag ge mycket tillbaka i ett nytt serviceområde. Samtidigt har Sogeti en känsla av ett mindre bolag, detta visste jag förstås inte innan men det har jag märkt sedan jag började här.

 

todo todo
KONTAKT
  • Linus Degrell
    Linus Degrell
    Konsult Cyber Security
    070-394 84 48
Faktaruta

Namn: Linus Degrell

Titel: Konsult Cyber Security

Född: 1977

Bor: Nättraby utanför Karlskrona

Familj: Två barn, Stella 10 år och Hector 14 år.

Fritidsintressen: Köra, bygga och renovera motorcyklar.