Liselotte Örtlund
OM OSS
JOBB

"Det känns gött att ha ett stort nätverk bakom sig"

Som konsult på Sogeti uppmuntras man ständigt att ta plats. För Liselotte Örtlund har det inneburit både stora och små utmaningar, samt en utnämning till kompetensområdesansvarig för Integration. Det ger henne möjligheten att också stötta andra att ta plats och dela med sig av sina kunskaper.

Liselotte ÖrtlundBeskriv dig själv med tre ord:
Nyfiken, lösningsorienterad, drivande 

Min karriär på Sogeti:
Jag började på Sogeti hösten 2009 och introducerades då för BizTalk, sen dess har det varit mitt huvudspår. Emellanåt har jag provat på lite olika tekniker som berikat min kompetensryggsäck. Under nästan två år hade jag uppdrag i Oslo, det var en intressant erfarenhet som stärkt mig i min roll som konsult och var utvecklande för mig personligen.

I mitt nuvarande uppdrag jobbar jag nära kundens arkitekter och ansvarar för övergripande design för BizTalk-lösningar. Vi jobbar mycket med arkitektur och mönster och med att ta fram förvaltningsbara lösningar. Arbetet kretsar ofta kring BizTalk-infrastruktur och strategi kring utveckling.

Mitt dagliga arbetet omfattar utveckling och enhetstest, samt support/förvaltning. Numera är jag även kompetensområdesansvarig för kompetensområde Integration i både Karlstad och nationellt inom Sogeti och kommer mer och mer in på Business Intelligence-spåret då det naturligt sitter ihop med systemintegration. Vi uppmuntras ständigt att ta plats här på Sogeti. För min del har det inneburit uppdrag som talare i olika sammanhang, som KOA får jag även möjlighet att stötta andra att ta plats och dela sina kunskaper. Att ta plats och inspirera andra och dela med mig av min kunskap är både självklart och jättekul för mig.

Vad brinner du mest för inom ditt expertområde?
Problemlösning triggar mig, att bygga bra (förvaltningsbara) integrationslösningar som är till nytta för kunden. Jag jobbar inte alltid i teknikens framkant, men hittar utmaningar i varje uppdrag. Systemintegration är ett stort område och innebär väldigt varierande arbete.

Hur kan en vanlig dag på jobbet se ut? 
Dagen börjar ofta med en snabb genomgång av dagens agenda, förberedelser för eventuella möten och planering. När man har många arbetsuppgifter parallellt gäller det att ha rätt prioritering och effektivisera sin tid. De flesta dagar innefattar just nu analys, design, utveckling och att stötta kundens testresurser i systemtest och felsökning.

Vem är du utanför jobbet?
Jag brinner för problemlösning och gillar att nätverka, om jag har tillfälle deltar jag i evenemang/seminarier så som BizTalk User Group, Addher och liknande. Om jag får en stund över händer det att jag testar ny teknik som jag inte har möjlighet att använda i jobbet och pluggar för certifiering med lämplig inriktning.

Varför jobbar du på Sogeti?
Uppdragen är utvecklande och intressanta och på Sogeti finns världens bästa kollegor! Vi hjälps åt i alla situationer, både framgång och motgång. Vi är ett litet företag lokalt, men stora nationellt och globalt. Det är gött att ha det stora nätverket att luta sig mot.

todo todo
Kontakt
  • Liselotte Örtlund
    Liselotte Örtlund
    Integrationsexpert
    072-233 95 11
Faktaruta

Namn: Liselotte Örtlund

Titel: BizTalk-utvecklare, Karlstad 

Född: 1970

Bor: Karlstad

Familj: Man, två döttrar och en massa djur. 

Fritidsintressen: Min man är fritidsbonde, så vi har både får, häst, hund och katt. Livet med djuren är en skön kontrast mot arbetet och ger mig energi. Löpning och MTB, på motionsnivå håller mig i form.