Magnus Färje
OM OSS
JOBB

"Jag lever ut mina teknikdrömmar på jobbet"

Redan som liten blev Magnus på Sogeti i Borlänge minst sagt fascinerad av teknik, ett intresse som format stora delar av hans liv. Numera är det lösningsarkitektur och molnlösningar som han gått all-in på. Lär känna honom litegrann här!

Beskriv dig själv med tre ord:
Nyfiken, kunskapshungrig och lösningsorienterad.

Berätta lite om din bakgrund!
Jag kan fortfarande se min pappa framför mig. En skruvmejsel i handen, i bakgrunden en flimrande TV. Spänningen var olidlig när den blå prompten dök upp och Commondorens bandspelare hade justerats klart. Där någonstans startade det intresset som skulle forma stora delar av mitt liv.

Min professionella karriär har speglats av min nyfikenhet och vilja att förstå och ständigt utmanas. Jag började som Unix-tekniker, en tonårsdröm om rum fyllda till brädden med stora högljudda Sun-maskiner blev uppfylld. När romantiken hade svalnat något tog systemutvecklandet vid, min huvudsakliga sysselsättning fram tills för några år sedan. Idag arbetar jag framförallt med lösningsarkitektur och molnlösningar. Det är tyvärr svårt att hinna allt under en arbetsdag, programmeringen har därför förpassats till ett fritidsintresse för tillfället.

Din karriär på Sogeti:
Jag kom in på Sogeti som utvecklare och hamnade direkt i ett spännande uppdrag hos en större kund som hade moderna arbetssätt och molnet i fokus. Det var också där mitt intresse för utmaningarna och sambanden i komplexa IT-miljöer började gro. En vilja att förstå hur saker och ting hängde ihop bortanför mitt system. På Sogeti har jag fått möjlighet att omsätta det intresset i praktiken, både genom utbildning och uppdrag. Idag har jag ett uppdrag som lösningsarkitekt samtidigt som jag är en del i vårt nationella Cloud Native & DevOps Center som finns i Borlänge, där jag är med och utvecklar våra erbjudanden inom området.

Vad brinner du mest för inom ditt expertområde?
Kort och gott att skapa sunda, effektiva och robusta IT-miljöer. Att dessutom ha molnet i verktygslådan är en fantastisk möjliggörare för att nå det målet.

Hur kan en vanlig dag på jobbet se ut?
Som lösningsarkitekt verkar jag både högt och lågt någonstans i gränslandet mellan verksamhet och IT, vilket ger ett otroligt varierande arbete. Jag kan börja dagen med att skissa på en målbild för IT-miljön som ligger tio år fram i tiden och avsluta den med att hantera påföljder av förändring i ett API-kontrakt.

Hur är det att arbeta i pandemitider?
På mitt nuvarande uppdrag har man varit snabbfotad när det kommer till att anpassa arbetssätt och verktyg för distansarbete vilket har gjort att det dagliga arbetet flyter på bra. Samtidigt har det uppenbarats hur viktig kontakten med kollegorna är och hur svårt det är att hitta alternativ till den sociala tillvaro som ett kontor erbjuder.

Varför jobbar du på Sogeti?
Sogeti ger mig utrymme att utvecklas och ta plats i nya sammanhang. När jag har velat ta ett steg i min karriär har det bara varit mina egna begränsningar som satt stopp.

Vi kan Cloud
KONTAKT
  • Magnus Färje
    Magnus Färje
    Lösningsarkitekt/Cloud-expert, Cloud Native & DevOps Center, Borlänge
    072-514 29 55
FAKTARUTA

Namn: Magnus Färje
Titel: Lösningsarkitekt/Cloud-expert
Född: 1986
Bor: Gagnef
Familj: Fru och två barn
Fritidsintressen: Programmering, motorcyklar och elektronik

Sökes: Nya medarbetare
Skriv ut E-post