Magnus Jutterström
OM OSS
JOBB

”Vi är ju tekniknördar allihopa”

Magnus på Sogeti i Umeå har hittat rätt. Han glöder och sprakar. Att skapa affärsnytta med senaste tekniken inom AI & Cognitive tycker han är magiskt kul.

Beskriv dig själv med tre ord:
Innovativ nörd som trivs bäst i team.

Berätta lite om din bakgrund:
Sedan jag var liten har teknik och bygga saker har alltid varit mitt största intresse. Detta intresse gjorde att jag aldrig blev den stora fotbollstjärnan som jag också drömde om, precis som min kollega Karolina. Jag byggde hellre saker än att jag lyssnade på min tränare. Men dessa saker har följt mig genom livet och jag har byggt och konstruerat industrimaskiner, hus, vägar, järnvägar, broar för att sedan bygga VR-modeller, 3D-röntgen, landskapsmodeller, kartor, GIS-system, kreditsystem och så vidare, medan jag samtidigt åkt skidor, sprungit, cyklat, skjutit, spelat och tränat fotboll från division 1 till division 5, damlag och herrlag. Och till slut kom jag i alla fall fram till att jag är bättre på att programmera än att idrotta.

Min karriär på Sogeti:
Jag har varit på Sogeti i tre månader. Dessa månader har varit väldigt inspirerande då jag och fått chansen att vara med och utveckla området för GSI – Geo Satellite Intelligence. Där har jag stor användning av de erfarenheter jag har från många verksamhetsområden. Algoritmer för analys, både från mikroskopiska världar som inom medicin, till macrovärldar såsom fjärranalys från satellitdata. Som datavetare får man tillfälle att fördjupa sig i många områden. Mönster i en röntgenbild respektive en satellitbild är inte så olika.  Min hjärna har fått jobba på högtryck under dessa första månader och jag har fått stor hjälp av alla inblandade runt om i Sverige och i världen. Tillsammans har vi lyckats med fantastiska saker under kort tid.

Vad brinner du mest för inom ditt expertområde?
Att jag som har jobbat under lång tid inom detta område äntligen får se att deep learning, machine learning och AI nu inte längre bara är hype-ord utan att vi genom använda denna teknik kan ge våra kunder lösningar och affärsmöjligheter.

Hur kan en vanlig dag på jobbet se ut?
Vi börjar dagen med att i teamet gå igenom diskutera igenom de uppgifter vi har framför oss. Vad vi behöver lära, vilka vi måste ta hjälp av, hur angriper problemet – den berömda elefanten behöver styckas många gånger innan vi kan se lösningen. Vårt team är stationerat i Sverige och i Indien så metaforen med elefanten kan behövas översättas korrekt – de har visat stort tålamod med mina utryck. Nu skrattar de mest, vi är inte så olika trots att vi sitter en halv värld ifrån varandra. Vi är ju tekniknördar allihopa. 

Hur är en typisk sogetiare?
En sogetiare är person som är väldigt inbjudande och roligt att jobba med. IT-utveckling finns i DNA:t. Hos Sogeti, tillsammans med våra kunder, hittar jag en driven affärsförståelse och en expertförståelse för vad teknik kan leda till. Detta är unikt.

Varför jobbar du på Sogeti?
Genom åren har jag haft många kontakter med Sogeti och tänkte till slut att jag kanske passar bäst på Sogeti. För mig har Sogeti alltid stått för kompetens och att man är roliga och enkla att jobba med. Sogeti har också högt förtroende i Umeå där jag bor. Det är viktigt för mig då de företag som finns i denna region vill jag jobba med – jag har ju blivit en lokalpatriot.  

todo todo
KONTAKT
  • Magnus Jutterström
    Magnus Jutterström
    Affärsutvecklare/Cognitive & AI-expert, Umeå
    070-210 75 79
FAKTARUTA

Namn: Magnus Jutterström

Titel: Affärsutvecklare och expert inom Cognitive & AI

Född: 1966

Bor: Bygdeå

Familj: Gift och två barn

Fritidsintressen: Allt mellan himmel och jord – fast mest idrott som jag helst själv utövar