OM OSS
JOBB

"Att ta plats är något som uppmuntras"

Som anställd på Sogeti har man möjlighet att växa och utvecklas med företaget. Man kan dessutom ha väldigt roligt efter jobbet - om man bara orkar och vill, säger Maja Oderstedt, som själv har långsiktiga planer inom test och kravhantering.

Maja OderstedtBeskriv dig själv med tre ord:
Nyfiken, lösningsorienterad, kommunikativ.

Berätta lite om din bakgrund:
Jag har varit i IT-branschen sedan 2011 och arbetade innan jag kom till Sogeti på ett företag som erbjuder affärs-, kredit- och marknadsinformation. Jag var på marknadsinformation och hade en roll som innefattade projektledning/produktionsledning, support för användare av en applikation samt en viss del utbildning och sälj. Framförallt agerade jag språkrör mellan kund och utvecklare i många projekt. Produktionsledningen väckte mitt intresse för test, krav och strukturerade arbetsmetoder och det var av den anledningen som jag sökte mig till Sogeti. De är ju störst inom Test och en vän hade dessutom rekommenderat Test traineeprogrammet. Dessförinnan har jag jobbat inom finansbranschen med sälj och rekrytering samt drivit eget eventbolag under studietiden. I botten har jag en fil.kand. inom Ekonomi med inriktning på marknadsföring.

Min karriär på Sogeti:
Sedan traineeprogrammet har jag haft flera olika uppdrag och roller på små och stora företag, inom branscher som detaljhandel/modebranschen, bank & försäkring och telecom. Jag fick även äran att få hjälpa till att planera för traineeprogrammet som startade i augusti i år, där jag har koordinerat kurser, kommit med förslag på förbättringar samt välkomnat traineerna till deras första dag på kontoret. Jag fick möjlighet att dela med mig av mina egna erfarenheter från traineeprogrammet, samt ge tips och trix för att underlätta processen ”att vara ny” på Sogeti.
Inom de närmsta åren hoppas jag kunna bli testledare, samt certifiera mig inom krav och gå mot roller som innefattar krav. Mer långsiktigt är min målbild att bli teamledare en dag, det vore roligt om den möjligheten skulle dyka upp i framtiden. 

Vad brinner du mest för inom ditt expertområde?
Jag brinner för att hjälpa våra kunder att leverera en högkvalitativ produkt som lever upp till slutanvändarens höga krav, framförallt när det gäller applikationer på mobila enheter och test av dessa.

Hur kan en vanlig dag på jobbet se ut?

 • Morgonmöte; se över dagens arbete
 • Skriva testfall för nästkommande sprint
 • Exekvera testfall
 • Göra felsökningar tillsammans med utvecklare eller andra specialister
 • Regressionstester
 • Omtest av rättade defekter
 • Kommunicera med inblandade personer inom projekt

Varför jobbar du på Sogeti?
Det är ett bra företag som tar hand om sina anställda. Som anställd har man möjlighet att växa och utvecklas med företaget, genom möjlighet att certifiera sig, gå relevanta kurser samt att få komma ut och arbeta på de många spännande kunduppdragen. Sogeti är bra på att lyfta fram duktiga kollegor och inspirera medarbetare att själva ta plats. De är också duktiga på att ordna sammankomster internt, både Kompetensområdeskvällar där man träffar kollegor, äter god mat och lyssnar på en intressant föreläsning, liksom afterwork på stan där både kunder och kollegor är inbjudna. Detta varvas med team-träffar, enhetsträffar, Winit events för kvinnor i IT-branschen eller annat skoj. Det är någon form av social aktivitet nästan varje vecka om man bara orkar och vill! 

todo todo
Kontakt
 • Maja Oderstedt
  Maja Oderstedt
  Rekryteringsansvarig Stockholm och fd. testare
  070-263 45 95
Faktaruta

Namn: Maja Oderstedt

Titel: Testare

Född: 1981

Bor: Södermalm

Familj: Bor med min dotter Leona, och till övrig familj räknar jag mina 3 syskon, nära vänner samt mina föräldrar här i Stockholm.

Fritidsintressen: Rida islandshäst, yoga, laga mat, inredning och resa med vänner.

World Quality Report 2017-18
Sökes: Nya medarbetare