Malin Nilsson
OM OSS
JOBB

"Jag har gått från ren utvecklare till att vara med i hela projektkedjan"

Malin Nilsson gräver gärna ner sig i kluriga problem för att förenkla kundernas vardag. Själv har hon vant sig vid ständigt omkullkastade dagsplaner och trivs med de varierande arbetsuppgifterna som jobbet på Sogeti bjuder.

Marlin NilssonBeskriv dig själv med tre ord:
Nyfiken, positiv, problemlösare.

Berätta lite om din bakgrund:
Jag flyttade ner till Linköping från Luleå när jag började plugga till civilingenjör på IT-programmet 2001. Då hade jag inte skrivit en kodrad, men jag fastnade snabbt för logiken och kreativiteten som finns i utveckling. Efter ett ex-jobb inom visualisering av bloggdata hamnade jag som konsult på Ericsson och Autoliv. Jag kände snart att testning och inbyggda system inte var min grej och sökte mig istället till webb och tillbaka till c# och .net där jag trivs som bäst.

Min karriär på Sogeti:
Jag började på Sogeti våren 2008 då jag letade mig till ett större konsultföretag efter att ha jobbat som konsult för en mindre firma.Det har varit EPiServer från dag ett, med några utflykter till SharePoint och Umbraco på senare år. Från att ha varit ren utvecklare har jag mer och mer gått över till att vara med i hela projektkedjan från sälj till förvaltning. Jag driver även, tillsammans med en kollega, kontorets kompetensnätverk för webb och EPiServer. Vi träffas ett par gånger i månaden för att utbyta erfarenheter och lära oss om nyheter inom vårt område.

Vad brinner du mest för inom ditt expertområde?
Jag brinner för att bygga användbara och enkla lösningar till våra kunder. Jag gräver gärna ner mig i kluriga problem som behöver lösas för att göra vardagen enklare för kunden och koden lättare att underhålla för mig och mina kollegor.

Hur kan en vanlig dag på jobbet se ut?
Efter cykelturen in till kontoret börjar jag med kopp kaffe framför datorn samtidigt som jag lägger upp en plan för dagen. Den omkullkastas allt som oftast av att någon av säljarna kommer med ett säljuppdrag eller att en kund kommer in med ett akut ärende som behöver lösas.

Varför jobbar du på Sogeti?
Jag gillar variationen i det jag gör och mina underbara kollegor som alltid ställer upp och hjälper till där det behövs.

 

Kontakt
  • Malin Nilsson
    Malin Nilsson
    Utvecklare
    076-768 99 72

    Sorry, this content can only be visible if Functional Cookies are accepted. Please go to the Cookie Settings and change your preferences.

Faktaruta

Namn: Malin Nilsson

Titel: Utvecklare, webb

Född: 1981

Bor: I ett nybyggt hus i Ullstämma i Linköping

Familj: Sambo och en son

Fritidsintressen: Friluftsliv och scouting, sömnad, busa med sonen, böcker

Skriv ut E-post