Markus Carlén
OM OSS
JOBB

"Att vara uppdaterad kring ny teknik är viktigt"

När Örebrogänget vill ta en "paus från allt tänkande" brukar de samlas i loungesoffan på kontoret och spela Nintendo Wii tillsammans. "Teamkänsla" är inte bara ett ord som står på väggen bakom dem, utan något som genomsyrar hela kulturen. Det säger Markus Carlén, vars kollegor är en stor anledning till varför han väljer Sogeti.

Markus CarlénBeskriv dig själv med tre ord:
Teknikintresserad, Entusiastisk, Nyfiken.

Berätta lite om din bakgrund:
I grunden är jag musik- och mediakommuniktör och har jobbat som ljudtekniker på turnéer och konserter i många år. Jag läste sedan vidare till ljudingenjör på Örebro Universitet, fick jobb som elektroingenjör och började på allvar med programmering 2008. Då programmerade jag regleralgoritmer i dsp:er och microprocessorer i Assembler, C och C++.

Min karriär på Sogeti:
Jag började på Sogeti 2012 och har under den tiden fått utveckla mina programmeringskunskaper till att också innefatta desktop-applikationer och även Windows Universal Apps (C#). Jag är ansvarig för Örebrokontorets Internet of Things-satsning, och även nationellt ansvarig för Sogetis interna kompetensutveckling inom IoT.

Vad brinner du mest för inom ditt expertområde?
Jag älskar att röra mig i gränslandet mellan hårdvara och mjukvara. Inom Internet of Things är det precis det man arbetar med. Att koppla upp små sensorer och processorer till internet för att sedan behandla den insamlade datan tilll nyttig information är otroligt spännande! IoT är ett stort område och det finns plats för många olika expertisområden. Att få vara en del av en grupp duktiga människor för att förvekliga en IoT-lösning är mycket stimulerande!

Hur kan en vanlig dag på jobbet se ut?
Väldigt olika från dag till dag. Som konsult träffar jag flera olika kunder och sitter ibland tillsammans med utvecklare och projektledare på kundens kontor, och ibland sitter jag på vårt kontor och kopplar upp mig med VPN till kundens nätverk. Jag brukar börja dagen med att ta en kopp kaffe och läsa lite bloggar och tekniknyheter, främst sådant som rör Internet of Things. Det är viktigt att vara uppdaterad kring ny teknik. Om jag sitter på kontoret så är fikarasten vid 9-tiden en viktig samlingspunkt där jag får chans att fråga min kolleger om hjälp med problem som jag stött på, men även att bara prata om vanliga saker. Sedan är det utveckling, möten och problemlösning som står på agendan och för att ta paus från allt tänkande så brukar vi samlas i vår loungesoffa och spela Nintendo Wii tillsammans.

Varför jobbar du på Sogeti?
Det är ett företag som lycktas behålla känslan av att vara ett litet lokalt företag, men där kontakten med andra kontor i Sverige eller i andra länder aldrig är långt borta. Mina kollegor är också en mycket viktig anledning till att jag jobbar på Sogeti, och det är tydligt att ordet "teamkänsla" inte bara är ett ord som står på väggen, det finns i vår kultur på kontoret.

 

todo todo
Kontakt
  • Markus Carlén
    Markus Carlén
    High Tech Consultant
    072-560 77 04
Faktaruta

Namn: Markus Carlén

Titel: High Tech Consultant, Internet of Things

Född: 1981

Bor: Örebro

Familj: Fru, två barn (6, 8 år)

Fritidsintressen: Ljudteknik, golf och min gräsmatta.