Mathias Svenrud Sandell
OM OSS
JOBB

”Här finns alltid någon att fråga och bolla idéer med”

Webbutvecklaren Mathias på Sogeti i Linköping älskar att lösa kundernas problem genom att förstå vad det är de behöver, för att sedan översätta det till tekniska lösningar.

Beskriv dig själv med tre ord:
Entusiastisk, målmedveten och sporttokig.

Berätta lite om din bakgrund:
Jag är född och uppvuxen i Linköping, det vill säga är en riktig östgöte. Under min uppväxt har sport och datorspel varit två av mina största fritidsintressen. Åren efter studenten arbetade jag med flytt och transport, tills jag började studera på universitetet. Jag har alltid haft ett stort teknikintresse, vilket ledde till mitt val att läsa det systemvetenskapliga programmet vid Linköpings universitet. Direkt efter avklarade studier började jag arbeta på Sogeti. Min bakgrund som har präglats av sport har gjort att jag tillfredsställs av att arbeta i ett lag, för att tillsammans med andra nå mål och resultat.

Min karriär på Sogeti:
Jag kom i kontakt med Sogeti hösten 2016 via en nära vän som var anställd på företaget. Jag studerade då mitt sista år på universitetet och fick möjligheten att börja som Fasttracker.Det var en mycket givande period som gjorde att jag skapade en relation till företaget och mina framtida kollegor redan innan jag fick erbjudande om anställning. Direkt efter examen sommaren 2017 började jag jobba som systemutvecklare på Linköpingskontoret. Sedan dess har jag framför allt jobbat med flera av våra förvaltningsuppdrag, vilket bland annat innebär att jag får vara delaktig i många olika projekt. Det har även gett mig möjligheten att arbeta tillsammans med ett stort antal kunder och kollegor, vilket jag tycker är väldigt tillfredsställande då jag trivs med att samarbeta med andra. Jag har även fått möjligheten att ansvara för ett av Sogetis kompetensområden, Episerver. Ansvaret innebär exempelvis att jag samordnar träffar och föredrag inom nätverket. Det har som syfte att driva vår kompetensutveckling framåt för att möta kundernas krav och förväntningar.

Vad brinner du mest för inom ditt expertområde?
Det jag brinner huvudsakligen för är att hjälpa våra kunder, och få dem att känna sig nöjda och överträffade. I det dagliga arbetet handlar det om att förstå kundens behov, och från det bygga användbara lösningar. Jag älskar att på ett effektivt sätt lösa kundens problem genom att förstå vad det är de behöver, för att sedan översätta det till tekniska lösningar.

Hur kan en vanlig dag på jobbet se ut?
En vanlig dag på jobbet börjar alltid med en kopp kaffe framför mailen. Dagen består sedan av olika möten och samtal med kund, varvat med utveckling. I och med att jag jobbar med förvaltning är det framför allt ärenden från olika kunder som arbetar med, och dagarna ser därför väldigt olika ut beroende på vilken kund det handlar om. Det betyder att jag jobbar med olika tekniker och språk, vilket är väldigt kul och lärorikt. Vi har också ett gym på bottenplan av kontorsbyggnaden, så jag brukar passa på att träna under lunchen.

Varför jobbar du på Sogeti?
Den enkla anledningen till varför jag jobbar på Sogeti är för att jag trivs så bra. Jag har härliga och kompetenta kollegor som gör det roligt att gå upp till jobbet på måndagsmorgonen. Det finns alltid någon att fråga och bolla idéer med om man stöter på problem. En annan sak som är väldigt viktig för mig är utvecklingsmöjligheterna. Sogeti är ett stort företag där det finns möjlighet att gå den väg man önskar i sin karriär, och man har verkligen förutsättningar för att utvecklas och bredda sin kompetens. 

 

Filmtajm! Mathias berättar bland annat om vad han
förväntar sig av sin arbetsgivare och vad det innebär att vara konsult  

todo todo
KONTAKT
  • Mathias Svenrud Sandell
    Mathias Svenrud Sandell
    Webbutvecklare, Linköping
    076-797 87 62
FAKTARUTA

Namn: Mathias Svenrud Sandell

Titel: Webbutvecklare

Född: 1991

Bor: Linköping

Familj: Sambo

Fritidsintressen: Träning, ishockey, golf (eller ja, sport överlag). Umgås med vänner och familj