OM OSS
JOBB

"Jag har redan hunnit med mycket"

Efter en kortare tid på Sogeti tycker sig Matias Larsson ha hittat rätt. Som integratör arbetar han nära verksamheten vilket kräver lika mycket hård, teknisk kompetens som mellanhård verksamhetsinriktad kompetens och mjuk, social kompetens.

Matias LarssonBeskriv dig själv med tre ord:
Högpresterande, målfokuserad och social.

Berätta lite om din bakgrund:
Jag har läst informatik vid Högskolan i Borås med inriktning mot programmering, projektledning och verksamhet. Har arbetat med att utveckla system för fordonsindustri, logistik- och transport, samt CRM och marknadsföring. Fokus på Microsoft-baserade lösningar inom desktop, webb och mobila applikationer. Specialisering inom integration och arkitektur.

Min karriär på Sogeti:
Jag har inte varit anställd på Sogeti så länge, men har redan hunnit med många spännande saker. Bland annat certifierade jag mig nyligen till mjukvaruarkitekt hos Microsoft: Certified Software Architect - Microsoft Platform. Dessförinnan tog jag ett certifikat inom integration. Utöver detta har jag föreläst, arbetat med tekniskt säljstöd och träffat nya kunder.

Vad brinner du mest för inom ditt expertområde?
De områden jag brinner mest för är integration och arkitektur. Integration tycker jag om därför att man som integratör arbetar nära verksamheten, vilket kräver både hård, teknisk kompetens, mellanhård verksamhetsinriktad kompetens samt mjuk, social kompetens. Arkitektur är ett spännande och viktigt område, eftersom en god arkitektur hjälper till att lösa problem i verksamheten, hjälper företaget att nå sina affärsmål och sätter förutsättningarna för framtidens affärsverksamhet.

Hur kan en vanlig dag på jobbet se ut?
Till vardags sitter jag just nu hos en av våra största kunder som inhyrd konsult. Mitt arbete sträcker sig över olika faser, till exempel analys och design, arkitektur och implementation. Detta har gett mig en bra grund och en god förståelse för olika delar av ett IT-projekt. Dessutom är det spännande och roligt att få arbeta med så många olika saker!

Varför jobbar du på Sogeti?
Jag tycker om att arbeta som konsult på Sogeti, eftersom jag gillar utmaningar och får möjlighet att arbeta med många olika personer och företag. Det är ett fritt arbete där jag får möjlighet att utvecklas och specialisera mig på det jag tycker är roligt. På Sogeti är man duktig på att uppmärksamma drivna personer och som anställd får man goda möjligheter till personlig utveckling och karriärutveckling.

todo todo
Kontakt
  • Matias Larsson
    Matias Larsson
    Konsult och certifierad mjukvaruarkitekt
    070-617 13 37
Faktaruta

Namn: Matias Larsson

Titel: Konsult och certifierad mjukvaruarkitekt

Född: 1983

Bor: Kommer från Borås. Bor i Timmele, i närheten av Ulricehamn.

Familj: Gift med fru och två barn; Nathalie sju år och Charlie tre år 

Fritidsintressen: Familj, träning & hälsa, god mat och ny teknik. När jag inte arbetar eller spenderar tid med min familj gillar jag att träna styrketräning.