JOBB
DIGITALA KANALER

"Jag är djupt engagerad i vår gemensamma destination; Framtiden"

Mats Björk på Sogeti i Sundsvall brinner för digitala kanaler och gamification i synnerhet. 

Beskriv dig själv med tre ord: 
Engagerad, entusiastisk och klurig
 
Berätta lite om din bakgrund: 
Jag är inne på mitt 18:e år i branschen och har arbetat med och i både stora och små företag över hela Sverige. Tyngdpunkten har nästan alltid varit webb och mobilitet som sedermera blev digital. Tidigare var arbetet mer operativt som utvecklare, arkitekt och projektledare. Numera arbetar jag främst med den strategiska aspekten av digital och IT – och det är nog tur, för min kod börjar bli ganska ”crappig”.
 
Min karriär på Sogeti:
Jag blev anställd som projekt- och serviceledare 2011. Därefter såg vi att vi kunde kanalisera mina stora intressen för webb och digital på bättre sätt genom att skapa en ganska fri roll som digital strateg. Det innebär att jag nu arbetar nationellt med både strategiska och operativa uppdrag kring teknologi, vision, engagemang och organisation. 
 
Vad brinner du mest för inom ditt expertområde?
Jag är en digital strateg och därmed en så kallad ”digital allätare” så mitt expertområde är egentligen ganska svåravgränsat men jag opererar mycket i gränslandet mellan verksamhet, användande och teknologi. Som strateg är det viktigt att klura på var vi ska – så därför är jag djupt engagerad i vår gemensamma destination; Framtiden. Och när jag spanar på hur vi kommer använda IT i framtiden så är det en sak som framträder tydligt – vi kommer minsann inte använda verktyg som vi inte gillar. Därför brinner jag (bland mycket annat) för området USER EXPERIENCE och specifikt för GAMIFICATION. 
 
Hur kan en vanlig arbetsdag se ut?
En vanlig arbetsdag innebär framförallt mycket samtal. Det är samtal med kunder där vi klurar på vilka effekter vi vill fokusera på i projekten och hur vi gör det. Det är samtal med kollegor om hur vi ska lösa problem på ett utvecklande och effektivt sätt. Det är samtal via socialmedia med liksinnade om mina intressesområden. Ibland är det också samtal med min fantastiska fru där vi pratar om de spännande utmaningarna det innebär att vara lättentusiasmerad och tidsoptimistisk i kombination med småbarnsföräldrapussel. 
 
Varför jobbar du på Sogeti?
Oj, det finns många anledningar – men i korthet : Sogeti erbjuder en internationell arena med möjligheter och utmaningar anpassade för just din kapacitet och dina målsättningar. Vad kan vara bättre än det?
 

todo todo
Faktaruta

Namn: Mats Björk
Född: 1976
Bor: Sundsvall
Familj: Fru, 2 barn
Fritidsintressen: Oj mycket. Familjegrejer, träning, musik och naturligtvis det digitala

Podcasts

Nyfiken på gamification? Mats och hans Sogetikollega Jan Bidner kommer regelbundet ut med en podcast på temat. Lyssna här.

TWITTER