Mats Johansson
OM OSS
JOBB

"Att veta att jag haft ett finger med i leken är tillfredställande"

Mats Johansson älskar att testa, få nya saker att sätta tänderna i och att jobba på ett företag där test är så högprioriterat.

 Beskriv dig själv med tre ord:
 Nyfiken, noggrann, envis.

 Berätta lite om din bakgrund:
 Efter att ha varit vilsen och haft anställningar inom alla   branscher hamnade jag på systemvetenskapliga programmet på dåvarande Växjö universitet. Efter utbildningen hade jag tjänster som servicetekniker och nätverksövervakning inom Telia innan jag började med test för cirka 10 år sedan. Då test är ett brett fält och finns med överallt har jag varit i kontakt med samhällsnära tjänster, internetpoker, casino och mobila appar innan jag kom till Sogeti.

Min karriär på Sogeti:
Jag började på Sogeti i Januari 2015 efter en rolig och annorlunda rekrytering. Jag hamnade direkt i hetluften som testledare och testare och det är väl den kombinerade rollen som har hängt med i alla följande uppdrag. Nu under senare tid har jag även fått möjligheten att stötta andra testare inom uppdraget där jag nu är och hjälpa dessa att bli bättre och mer självsäkra testare.

Vad brinner du mest för inom ditt expertområde?
Som testare och testledare tycker jag om att få nya saker att sätta tänderna i. Att få se en produkt växa fram som fungerar för användarna och veta att jag faktiskt haft ett finger med i leken är tillfredsställande. Att en testare eller testledare aldrig är fullärd, gör att jag hela tiden försöker hitta nya saker som kan tas med i mitt dagliga arbete. Då test fortfarande har en liten uppförsbacke är det bra att ha en bredd så testaren eller testledaren kan skapa ett behov som beställaren inte visste den hade. Min största personliga uppgift är att få test att bli mer accepterat och eftertraktat och ha med i projekt.

Hur kan en vanlig dag på jobbet se ut?
Ingen dag är egentligen den andra lik. Under det senaste året har jag blivit intressent i sju olika projekt vilka alla har olika förutsättningar. Dagarna innehåller allt från förberedande kravarbete, kravarbete, allt som involverar test med uppsättning, planering, exekvering, rapportering och inte minst möten och utbildning. Så dagarna går fort men det är sådan jag är som konsult. Jag vill ha mycket att göra och få finnas till där det behövs stöd inom krav och test.

Varför jobbar du på Sogeti?
Jag tycker om att ingen dag är den andra lik. Att ha fått chansen att komma till Sogeti som prioriterar test, som är just mitt område, och samtidigt ha daglig kontakt med fantastiska kollegor och chefer som hela tiden ser möjligheter istället för problem är fantastisk. Sen kommer ju den personliga utvecklingen in i bilden och där tar jag steg hela tiden, stöttad av chefer och kollegor så jag är verkligen supernöjd.

todo todo
KONTAKT
  • Mats Johansson
    Mats Johansson
    Testare och testledare
    072-50 44 368
FAKTARUTA

Namn: Mats Johansson

Titel:Testare, testledare, test manager

Född: 1977

Bor: Åtvidaberg

Familj: Sambo och tre hundar

Fritidsintressen: Vistas mycket ute i naturen med hundarna och för jakt på både svamp och djur. Utöver det blir det en hel del träning och serier.