OM OSS
JOBB

"Här finns grymma kollleger och varierande och utmanande projekt"

Mats Persson på Sogeti i Karlstad trivs och tar mer och mer plats bland medarbetare och kunder. Det får han mycket hurrarop för. 

Min karriär på Sogeti:
Jag började på Sogeti i april 2011 direkt efter att jag håvat in min examen och blev delaktig i ett Industriellt IT-projekt där vi skapade ett operatörsgränssnitt för användare på en fabrik. Ett uppdrag jag ägnade mig åt i 1,5 år och som var väldgit lärorikt och lade grunden till min karriär inom Sogeti.

Därefter har uppdragen avlöst varandra och mitt gebit har varit inom Microsoft-utveckling. Med tiden har jag tagit mer och mer ansvar vilket innebär fler och mycket mer intressanta arbetsuppgifter.

Det uppdrag jag är extra stolt över är ett projekt som jag mer eller mindre hanterade helt på egen hand där jag levererade en Windows 8-app som jag gjorde design, arkitektur och utveckling på och kunden blev otroligt nöjd med slutresultatet.

Jag deltar aktivt som mentor i ett mentorskapsprogram där Karlstads Universitet och företag är i samverkan. Jag är också mentor och ansvarig för exjobbare och praktikanter som kommer till oss på Sogeti i Karlstad. Detta innebär att jag är involverad i uppstarten och hittar på kluriga och intressanta uppgifter för IT-studenterna vilket är riktigt skoj!

Jag är kompetensansvarig för vårt kompetensområde Microsoft på kontoret och ser till kompetens sprids ut bland kollegorna i hela världen.

En vanlig arbetsdag:
Startar med att jag kommer in till kontoret runt 8-tiden och hanterar nya mail, efter detta så brukar jag kika igenom kalendern och se om det är några inbokade möten eller annat under dagen och även planerar hur jag ska disponera tiden. Jag är delaktig i många projekt och bra planering är en förutsättning för att göra min dag så effektiv som möjligt.

En riktigt bra dag spenderas självklart i Visual Studio för att hacka kod tillsammans med en mix av möten med kund- och IT-studenter, och estimering av tid inför offertarbete.

Vem är Mats utanför jobbet:
Jag är från Torsby i norra Värmland där jag växt upp med mina föräldrar och mina sju (!) småsyskon. Efter gymnasiet flyttade jag till Karlstad för att studera Dataingenjör på Karlstads Universitet.

Jag bor i Karlstad ca 20 minuters gång från kontoret, lägenheten delar jag med min sambo och en av mina systrar som studerar på gymnasiet några meter utanför lägenheten.

Jag spenderar mycket tid framför datorn även på min fritid. Vad jag gör där varierar, jag tittar på serier, spelar spel och programmerar. Jag är mycket E-Sportsintresserad så jag följer gärna turneringar som går och då främst i spelen Dota 2 eller StarCraft 2.

Jag tränar Xtremefit och har även testat på att träna lite på gym. Förutom detta så har jag väldigt fascinerad av yttre rymden och nyheter där, har t.ex. suttit uppe och kikat på rymdpromenader på ISS och studerat en populärvetenskaplig kurs i ämnet på universitetet. 

todo todo
Kontakt
  • Mats Persson
    Mats Persson
    App- och Windows-expert
    070-396 57 97
FAKTARUTA

Namn: Mats Persson

Titel: Utvecklare

Född (årtal): 1987

Bor: Karlstad (Flyttar snart till Molkom)

Familj: Sambo

Fritidsintressen: Spel (Datorspel, rollspel, brädspel), trädgård m.m.

TWITTER