Mattias Isaksson
OM OSS
JOBB

”Game On!”

Cloud-utvecklaren Mattias på Sogeti i Luleå gick från trainee till fast anställd. Efter en karriärstart utanför IT-branschen tog sedan intresset för teknik över.

Beskriv dig själv med tre ord:
Empatisk, Nyfiken, Kreativ.

Berätta lite om din bakgrund:
Jag är född och uppvuxen i byn Ersnäs lite utanför Luleå med föräldrar och tre systrar. Efter 3 år på Barn- och Fritidsprogrammet på gymnasiet så har jag jobbat som förskole- och fritidspedagogvikarie. Under tiden så studerade jag Psykologi på LTU. Jag insåg efter en tid att psykologin inte var för mig och gav mig istället på ett intresse som legat mig väldigt nära sedan ung ålder, nämligen teknik. Intresset började redan innan jag yttrade mina första ord som var ”Game Over” tack vare Nintendos Duck hunt. Jag snubblade in på en webbutvecklarutbildning här i Luleå som jag slutförde år 2015. Efter det så blev jag anställd på Sogeti som Trainee, där jag sedan fick skriva på fast anställning.

Min karriär på Sogeti:
Som nyanställd på Sogeti hade jag turen att få jobba i ett projekt hos en kund i Uppsala och vara med och utveckla deras dokumenthantering DocPlus i SharePoint. Det var en riktig utmaning som helt grön på SharePoint men tack vare mina fina kollegor och min nyfikenhet att konstant lära sig nya saker så lyckades jag lära mig mycket.

Vad brinner du mest för inom ditt expertområde?
Jag brinner för många olika saker inom mitt område. Känslan när man löser ett riktigt jobbigt problem och att gör kunden nöjd med ett förslag eller lösning som är över deras förväntan är en obeskrivlig känsla.

Hur kan en vanlig dag på jobbet se ut?
Jag jobbar mycket med förvaltningar och projekt, så mina dagar kan se något annorlunda ut från dag till dag. Oftast så kollar jag min mail och om det dykt upp några ärenden. Sitter jag i projekt så blir det oftast ett scrummöte på morgonen också. Resten av dagen består av möten, workshops, programmering eller lösningsförslag.

Varför jobbar du på Sogeti?
Sogeti ger mig chansen att utvecklas varje dag med nya utmaningar och möjligheter. Jag har chansen att få resa på kurser, seminarium, lära känna kollegor på andra kontor runt om i Sverige. Framförallt så har jag roligt på jobbet vilket inte bara beror på mina arbetsuppgifter utan även mina fina kollegor. Genom att jobba på Sogeti så ger det mig möjligheten till Game on istället för Game over.

todo todo
KONTAKT
  • Mattias Isaksson
    Mattias Isaksson
    Utvecklare, Luleå
    073-082 02 92
FAKTARUTA

Namn: Mattias Isaksson

Titel: Cloud Developer

Född: 1991

Bor: Luleå

Familj: Sambon Jennifer och Mopsen Lola 

Fritidsintressen: Spela gitarr, programmering, teknik, umgås med vänner och familj