Mattias Lind
OM OSS
JOBB

"Jag gillar Sogetis värdegrund"

Att bli tilldelad en MVP utmärkelse är en fantastisk känsla. Att få det återkommande känns helt otroligt. Det säger Mattias Lind som har fått utmärkelsen löpande sedan 2011. 

Mattias LindBeskriv dig själv med tre ord.
Hängiven, nyfiken och kreativ

Berätta lite om din bakgrund:
Arbetat med Microsofts Data Platform i 20 år och IT ytterligare några år. Började med nätverk, kommunikation och säkerhet och är sedan det nya millenniumet helt fokuserad på databaser och business intelligence från teknisk implementation till organisationens krav på lösningar som konsult, instruktör och inspiratör.

Min karriär på Sogeti:
Jag började för ett år sedan på Sogeti som senior Microsoft Data Platform och Business Intelligence Architect där jag förutom att hjälpa våra kunder med allt rörande mitt teknikområde även engagerar mig i våran egen utveckling och stöd till våran säljorganisation.

Vad brinner du mest för inom ditt expertområde?
Det som lockar mig är möjligheterna med plattformen och värdet den tillför våra kunder. De senaste åren har det tillkommit spännande och banbrytande nyheter som in-memory OLTP och Selfservice BI vilket är helt fantastiskt för organisationer med prestanda behov och organisationer som verkligen vill placera sitt data där det verkligen blir tillgängligt för användarna som behöver det.

Du har valts ut som MVP (Most Valuable Professional) av Microsoft globalt. Vad betyder det för dig?
Jag blev MVP inom SQL Server Architecture första gången 2011 och har fått utmärkelsen löpande sedan dess. Att bli tilldelad en MVP utmärkelse är en fantastisk känsla, och att få det återkommande känns helt otroligt.

Hur blir man MVP?
Det är ett erkännande för den hängivenhet man ger till communityn runt det produktområde man evangeliserar om. Det kan vara presentationer för användarföreningar, tekniska konferenser och event runt om i världen, support man ger genom att vara aktiv på forum eller bloggande, böcker och artiklar man skriver. 

Varför jobbar du på Sogeti?
Jag valde att börja hos Sogeti eftersom vi har både nationell som global satsning inom mitt produktområde, Sogeti kan erbjuda utmanande och spännande uppdrag och den värdegrund Sogeti står för. Att det också är ett underbart team av inspirerade kollegor och högt i tak attraherar mig.

todo todo
KONTAKT
  • Mattias Lind
    Mattias Lind
    Senior Microsoft Data Platform & BI Architect/National Competence Lead Analytics & BI
    070-334 71 85
Faktaruta

Namn: Mattias Lind

Född: 1972

Bor: Ludvika

Familj: Gift med Erika, dottern Emelie som är 20 och sonen Jonathan som är 18, samt dobermanntiken Laka som är chokladbrun.

Fritidsintressen: Tävla i Cowboy Action Shooting med några SM- och NM-guld i bagaget, renovera min 50-talsvilla och åka Mustang står högt på Att göra-listan, samt roa mig med SQL Server.