Melad Batta
OM OSS
JOBB

”Det bästa som finns är att överträffa kundernas förväntningar”

Möt Melad, en av våra superhjältar, som fick jobb på Sogeti i Borlänge direkt efter examen. Sedan dess har det varit SharePoint och Office365 för hela slanten.

Beskriv dig själv med tre ord:
Ärlig, målinriktad och tålmodig.

Berätta lite om din bakgrund:
Jag är född och uppvuxen i Irak och kom till Sverige 2007. Min karriär har varit viktigt ända sedan jag valde gymnasieprogram. Jag var intresserad av att läsa ekonomi och jag hade en vision om att jobba inom finansbranschen och förhoppningsvis skulle det leda till en egen verksamhet i framtiden. Men under studieresans gång fick jag via ett besök på Framtidsmässan i Stockholm kontakt med IT-branschen som väckte min nyfikenhet. Därefter valde jag att läsa på Datateknikprogrammet i Kristianstad. Under utbildningen upptäckte jag ett annat spännande område inom IT, jag fick nämligen upp ögonen för programmering och fortsatte sedan mina studier på Nackademin i Stockholm. Där studerade jag i 2 år och blev färdig SharePoint-utvecklare år 2016. Det ledde mig till Sogeti där jag har varit anställd till och med idag.

Min karriär på Sogeti:
Det var en vacker vårdag 2016 då jag klev in på Sogeti direkt efter avslutad utbildning. Sedan starten har jag haft flera större och mindre uppdrag mot olika intressanta kunder. Med lyckade leveranser ökades mitt ansvarsområde stegvis, vilket lett till nya möjligheter. Idag sitter jag i ett AM-team (förvaltning) som gör ett kanon jobb och levererar med hög kvalitet.

Vad brinner du mest för inom ditt expertområde?
Det jag brinner mest för är att hjälpa kunder genom att förstå deras situation och behov, vara lyhörd inför deras önskemål och leverera en unik lösning som motsvarar eller allra helst överträffar deras efterfrågan. Jag har en stark vilja och nyfikenheten att ständigt försöka få unga, och framför allt tjejer att upptäcka att programmering är en möjlighet även för dem. Förutom att programmering är viktigt och användbart, så är det också väldigt roligt. Jag älskar även att coacha juniora utvecklare inom SharePoint/Office365.

Hur kan en vanlig dag på jobbet se ut?
Jag är en morgonperson och brukar vara på jobbet tidigt. Den börjar med att jag går igenom olästa mejlen och försöker svara på dem, sedan kollar jag i vår ”Back log”. Jag börjar alltid titta på det som är högst prioriterat och försöker sätta mig i det som ska göra. I slutet av arbetsdagen dokumenterar jag det jag har gjort under dagen så att nästa dag kan ta vid där jag slutade.

Varför jobbar du på Sogeti?
Sogeti ger mig som medarbetare stora möjligheter att styra min egen karriärinriktning och kompetensutveckling. Man ligger i framkant på både tekniksidan, tjänsteutbud samt kring kund- och medarbetarnöjdhet. Eftersom Sogeti är ett stort och internationellt företag med hela 27k medarbetare runt om i världen känner jag mig stark, med stora muskler, för jag vet att jag har 27k superhero-kollegor i ryggen. Här på Sogeti har jag jord som är tillräckligt bra för att odla, jag planterar mitt arbete med hjärta och bygger det med klokhet.

todo todo
KONTAKT
  • Melad Batta
    Melad Batta
    SharePoint/O365-utvecklare, Borlänge
    070-222 68 18
FAKTARUTA

Namn: Melad Batta

Titel: SharePoint/O365-utvecklare

Född: 1990

Bor: Falun

Familj: Hustru 

Fritidsintressen: Natur och fotografi för mig hör ihop, att bege mig ut i naturen och fånga de naturupplevelse är fantastiskt fascinerande. Fotboll ligger mig varmt om hjärtat och är en ”Red Devils”-fan. Spelar också dator/tv-spel.

Sökes: Nya medarbetare
Jobba med SharePoint & O365