Michael Ohlsson
OM OSS
JOBB

"Jag brinner för att använda AI för att skapa värde hos våra kunder"

AI4good är hans motto. Som Data Scientist är Michael Ohlsson, på Sogeti Nyköping, nyckelperson bakom smarta AI-lösningar som skapas för våra kunder. Han håller järnkoll på trender och älskar att dela med sig av sin kunskap. Lär känna honom lite här!

Beskriv dig själv med tre ord:
Mjuk, nyfiken och lyhörd.

Berätta lite om din bakgrund:
Under en långresa genom delar av Afrika 2010 funderade jag på vad jag ville bli när jag blir stor. Bestämde mig för att plugga datateknik och maskininlärning på KTH eftersom jag finner det intressant att det med endast ett par händer och en dator finns oändliga möjligheter att vara kreativ.

Min karriär på Sogeti:
Gjorde mitt exjobb på Sogeti 2018 där jag samarbetade med vårt sjukhus här i Nyköping och undersökte möjligheten att använda data som samlats in i samband med operationer för att träna en maskininlärningsmodell att förutspå längden på en operation givet en patient. Tydligen så skötte jag mig under denna period då jag fick möjlighet att fortsätta umgås med alla fina kollegor och börja jobba på riktigt.

Efter att ha bekantat mig mer med företaget och uttryckt en önskan om att få vara med och utveckla AI-området fick jag möjlighet att bli ansvarig för det nya nätverket och kompetensområdet för just AI. Detta är något som precis dragit igång och som jag är övertygad om kommer leda till många spännande saker framöver! Jag är också en stolt medlem av SogetiLabs, en gruppering med experter inom olika områden globalt inom Sogeti.

Vad brinner du mest för inom ditt expertområde?
Att sätta Sogeti på kartan ännu mer när det gäller AI! Att få använda AI-teknik för att skapa värde hos kunder där det faktiskt inte går att lösa problemet på annat sätt är väldigt kul. AI4Good!

Hur kan en vanlig dag på jobbet se ut?
Om jag sitter med ett projekt och ska implementera delar i ett AI-system så försöker jag starta dagen med det som kräver mest mental fokusering direkt på morgonen, utan att öppna mailkorgen innan. Annars varierar det såklart mycket: Skype-möte med en kollega i Frankrike för att få input för ett kommande kundmöte, samtal och mail för att förbereda kommande event för kompetensområde AI, förbereda och repetera en AI-presentation för kundevent, testa ett nytt maskininlärningsbibliotek, gå igenom senaste Twitter-flödet för att hålla mig uppdaterad om vad som händer inom AI och maskininlärning och mycket annat.

Hur är en typisk sogetiare?
Åh, det är typiskt sogetiare att vara vänliga, hjälpsamma och stöttande. Så himla typiskt faktiskt.

Varför jobbar du på Sogeti?
Det jag kan säga nu, efter att ha varit här en stund, är att en stor del till varför jag trivs så bra är den frihet som man har på detta företag. Ett av våra värdeord är ju entreprenörskap, och det stämmer verkligen. Har du idéer eller tankar på något du vill genomföra så säger någon sällan nej, utan istället får du uppmuntran och stöd. Det tycker jag är fantastiskt!

KONTAKT
  • Michael Ohlsson
    Michael Ohlsson
    Data Scientist, Nyköping
    072-214 96 86

    Sorry, this content can only be visible if Functional Cookies are accepted. Please go to the Cookie Settings and change your preferences.

Faktaruta

Namn: Michael Ohlsson
Titel: Data Scientist
Född: 1981
Bor: Nyköping
Familj: Sambo och två barn
Fritidsintressen: Isbad och trummor

Skriv ut E-post