Mimmi Egnell
OM OSS
JOBB

"Jag skapar en inkluderande IT-bransch. Idag."

Lär känna Mimmi Egnell, Teamchef på Sogeti i Norrköping. I grunden är hon civilingenjör med inriktningen design och produktframtagning och med en master inom innovationsledning. Varför hon fick upp ögonen för IT och jobbar på Sogeti får du också reda på här.

Beskriv dig själv med tre ord:
Problemlösare, engagerad och lyhörd.

Berätta lite om din bakgrund!
Jag är i grunden civilingenjör med inriktningen design och produktframtagning och en master inom innovationsledning. Jag var under universitetstiden med i ett projekt där vi undersökte gruppdynamik i globala utvecklingsteam och där startade mitt intresse för IT-branschen. Jag har under de senaste åren haft blandade roller inom IT men med ett gemensamt fokus, att skapa bästa möjliga förutsättningar för att utveckla värdefulla lösningar.

Hur har din karriär på Sogeti sett ut?
Jag började som projektledare på Sogeti i augusti 2021. Efter att tidigare framför allt jobbat med applikationsutveckling har jag under senaste året fått chansen att jobba med projekt inom BI (Business Intelligence) och AI (Artificial Intelligence), vilket har varit väldigt spännande och lärorikt. Jag har dessutom fått chansen att engagera mig i ett antal initiativ utöver mitt uppdrag. Jag är en av två drivers för #addher Linköping som nationellt är Sveriges största nätverk för kvinnor inom IT-branschen. Där driver vi olika initiativ och event som syftar till att lyfta och locka fler kvinnor till IT-branschen. Jag är också med som coach i Sogetis traineeprogram Careerbooster där jag får följa och stötta deltagarnas utveckling.

Vad brinner du mest för inom ditt expertområde? 
Jag brinner för att bygga engagerade och motiverade team där alla känner sig trygga och inkluderade. Jag brinner också för att utveckla effektiva arbetssätt och processer som underlättar för teamen och främjar deras kreativitet.

Hur delar du med dig av din expertis?
I regionen har vi både ett projektledarnätverk och ett data analytics-nätverk där vi delar med av oss av kunskap till varandra. Dessutom finns jag ofta på kontoret där man gärna får knacka på min axel och fråga om hjälp.

En riktigt bra dag på jobbet, vad händer då?
En riktigt bra dag på jobbet är när vi i teamet tillsammans lyckas lösa en svår utmaning som skapar värde för kunden. På lunchen får jag hänga med mina härliga Sogeti-kollegor och dagen avslutas med ett #addher-event med en inspirerande föreläsare.

Hur är en typisk sogetiare?
En typisk sogetiare är hjälpsam och delar gärna med sig av sin kunskap.

Varför jobbar du på Sogeti?
Jag jobbar på Sogeti för att jag gillar kombinationen av att det är ett stort globalt bolag som samtidigt har lyckats få en familjär känsla på lokal nivå. Sogeti är också bra på att vara lyhörda och stöttande när det kommer till hur vi anställda vill utvecklas i våra karriärer, vilket är viktigt för mig.

12 snabba fakta om Sogeti
KONTAKT
  • Mimmi Egnell
    Mimmi Egnell
    Teamchef, Norrköping/Nyköping/Linköping
    073-026 71 88

    Sorry, this content can only be visible if Functional Cookies are accepted. Please go to the Cookie Settings and change your preferences.

Faktaruta om Mimmi

Titel: Projektledare

Född: 1995

Bor: Norrköping

Familj: Man

Fritidsintressen: Segla, vandra och äta goda middagar med vänner och familj.